Citat:
În prealabil postat de ioanna
Biblia nu e un tratat de stiinta, nici studiu filosofic, e "stiinta mantuirii", deci nu trebuie sa o analizam stiintific, mai ales ca are numeroase sensuri simbolice si alegorice.
Daca vrei sa analizezi Facerea din Biblie strict stiintific, poti face o paralela cu procesul cosmogonic si gasesti explicatie si pentru aparenta "contradictie".
1.La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
A creat matricea cosmica: corpurile cosmice (pamantul) si spatiul interstitial dintre ele (cerul) sau materia si ati-materia.
3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină! Și a fost lumină.
Unele din corpurile cosmice create au devenit surse de lumina, deci si-au format spectrul electromagnetic, emitand radiatii (lumina).
14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii .
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul
"Sa fie luminatori pe taria cerului", poate inseamna ca Soarele, existent (doar e o stea ce emana radiatie) si Luna (fazele lunii) devin raportori pentru masurare timpului uman, iar elementele orbitale ale pamantului s-au stabilizat la o valoare constanta: miscarea de rotatie in jurul axei determina succesiunea zilelor si a noptilor , miscarea de revolutie in jurul Sorelui determina ciclul anotimpurilor.
|
Despre acest lucru am mai discutat in trecut intr-un alt thread, si am inteles deja ca biblia este
inexacta si
incompleta, lasand loc mult de interpretare. Daca baza este subreda, cade toata cladirea.