View Single Post
  #232  
Vechi 27.07.2011, 17:45:03
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai si tu mi-ai raspuns la fel, adica mi-ai dat doar informatii, pentru care foarte multumesc, dar as vrea sa stiu si care e solutia. Sa renuntam complet la peste? sau de unde sa procuram peste necontaminat?

Voi de unde va procurati? Cei care locuiti in Bucuresti spre exemplu, ca la tara am auzit ca exista varianta cu iazul.
Pai ti-am raspuns. :-)
Repet:
Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur.

Deci nu cred ca vom gasi pesti fara mercur.:-)Ideea este sa nu-i consumam pe cei cu un continut ridicat : homar si ton.
Daca totusi cineva doreste sa manance conserve de ton ( intrebase cineva), sunt de preferat cele in apa decat cele in ulei, pentru ca au un continut scazut de mercur, deoarece in apa, asa cum am spus, mercurul isi schimba structura, iar concentratia de mercur scade, asa cum am aratat.

Ps- cred ca si pastravii din raurile ce presara cel mai inalt munte contin urme de mercur..

Last edited by Melissa; 27.07.2011 at 17:47:55.
Reply With Quote