Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Iar o intorci ca la Ploiesti, esti fantastic. Mai adineaori ai zis ca eram atee din cauza ca nu eram vas curat si din cauza asta am pierdut pe Duhul Sfant (sau darul lui) ca acu' sa zici ca de fapt este relativa treaba, ca nu trebuie sa fiu vas curat ci sa ma straduiesc. Deci de ce nu am avut pe Duhul Sfant dupa Botez? Iar copiii care injura si ce mai spui, nici ei nu dau semne sa il aibe pe Duhul Sfant. Copiii care au pe Duhul Sfant se cunosc de mici. Eu am cunoscut unul care la varsta de 4 ani ii facea morala tatalui sa nu mai fumeze ca il supara pe Iisus, si ii zicea ca Iisus il va vindeca de problema pe care o avea, nu medicii. La varsta de 4 ani. Si nu era botezat, era un rrom dintr-o familie saraca si cu parinti nici ei botezati.
|
Te-am facut eretica si nu atee. Poti sa faci diferenta dintre cei 2 termeni sau te ajut cu niste explicatii din DEX? Si am afirmat ca varsta pana la care un copil se mentine curat s nu pacatuieste e relativa si implicit varsta pana la care nu isi intineaza haina primita la botez('Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat') nefiind nevoie de Spovedanie pentru a o curatii si implicit se poate Impartasi(plinindu-se astefel de Har, sfintindu-se si mai mult) fara a se spovedi. Am mai afirmat ca trebuie sa fii vas ales() si ca pentru aceasta trebuie luptat folosind mijloacele puse la dispozitie de Hristos: prima etapa botezul(primirea) harului, urmata de a doua etatpa, de straduinta pentru a mentine harul, pentru a ne mentine 'vase alese ale Duhului Sfant' prin pocainta: prin Spovedanie si Imaratarirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului si prin cultivarea virtutilor. Cam asta am afirmat de-a lungul dicutiei. Iar varsta la care faceam referire si o numeam relativa poate fi 3, 4, 6 sau chiar mai inaintata in fuctie de mediul de unde provine si de zestrea genetica.
Unde-i Ploiestiul pana la urma?
Confunzi harul Duhului Sfant cu talantii primiti de cineva prin nastere. A nu confunda Harul Duhului Sfant cu talantii sau calitatile native. Unii au mai putini iar altii mai multi. Acel copil a primit posibil mai multi talanti. Stii pilda talantilor nu? Primesti mai multi talanti(sa zicem 4) mai multi ti se cer la judecata(8). Primesti mai putini(sa zicem 2) mai putini ti se cer la judecata(4). Ceea ce conteaza e sa-i inmultim, sa nu stagnam cu face cel ce si-a ingropat talatul. Harul Duhului Sfant este cel ce ne ajuta sa ne inmultim talantii, sa ne desavarsim.