View Single Post
Vechi 27.07.2011, 19:26:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si inca ceva Cipri85,
Eu sunt botezata ortodoxa de bebelus si iata ca nu zic ca si tine. Deci generalizarile despre Botez nu sunt valabile. Teoria nu se verifica in practica ca atare nu-i cea buna. Daca eu as fi primit prin Botez toate darurile de care vorbea Sfantul, nu as fi fost atee 17 ani de zile. Mie imi este foarte clar ca Botezul cu Duhul Sfant s-a realizat mult mai tarziu si orice teorie mi-ai expune, eu sunt exemplu ca nu-i asa, n-am avut deloc darurile mentionate ci a fost doar un Botez cu apa.
Nu e o contradictie, e doar faptul ca nu ai inteles. Si daca nu stim ceva sunt destui pe forum care pot fi intrebati sa lamureasca, dar tu nu poti intreeba si afla nimic in plus pentru ca tu crezi ca le stii pe toate din intuitie.
Asadar harul nu se ia o data si se pastreaza pana la moarte. Altfel nu am mai fie avut nevoie de impartasanie si spovedanie. Neoprotestantii cred ca odata botezat esti aproape sfant (deci vezi ca si conceptiile tale sunt de fapt neoprotestante).
Daca citeai in toate scrierile ortodoxe spune ca harul se pierde si trebuie pastrat. Nu ramane unde nu e adevar sau unde sunt pacate. Se pierde, iar se poate castiga si tot asa. Putem citi ca unii parinti se plangeau ca au pierdut harul in urma unui pacat.
Reply With Quote