View Single Post
Vechi 27.07.2011, 20:18:08
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu e o contradictie, e doar faptul ca nu ai inteles. Si daca nu stim ceva sunt destui pe forum care pot fi intrebati sa lamureasca, dar tu nu poti intreeba si afla nimic in plus pentru ca tu crezi ca le stii pe toate din intuitie.
Asadar harul nu se ia o data si se pastreaza pana la moarte. Altfel nu am mai fie avut nevoie de impartasanie si spovedanie. Neoprotestantii cred ca odata botezat esti aproape sfant (deci vezi ca si conceptiile tale sunt de fapt neoprotestante).
Daca citeai in toate scrierile ortodoxe spune ca harul se pierde si trebuie pastrat. Nu ramane unde nu e adevar sau unde sunt pacate. Se pierde, iar se poate castiga si tot asa. Putem citi ca unii parinti se plangeau ca au pierdut harul in urma unui pacat.
Catalin,
Eu am castigat harul in momentul in care aveam cu mult mai multe pacate decat atunci cand l-am "pierdut". Si l-am "pierdut" cand nu aveam pacate pentru ca eram copil. Cam asta nu intelegi tu. Teoria ta este una, practica este alta. La cei botezati adulti se potrivesc si in practica toate teoriile voastre, acolo nu va contrazic. La cei Botezati copii insa, nu se mai potrivesc.
Reply With Quote