Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Iisus nu a zis sa combatem pe nimeni.
A zis doar ca evanghelia sa fie propovaduita la toate neamurile.
Nu a cerut ca Mohammed ca pina la Judecata sa fie convertita intreaga lume si nici chiar sa fie o singura biserica ci doar sa fie vestita evanghelia si oamenii sa fie botezati
toti amerindienii care au trait pina la colonizarea lui Columb -care nu au auzit in viata lor de Iisus -dupa ce sint judecati?
Eu am fost botezat si cind eram mic insa tot la botezul de adult am simtit curatirea , iar starea taborica a tinut exact un an de zile. Si abia la botez am devenit credncios tocmai datorita acestei stari care a fost o dovada mult prea evidenta , este adevarat nu toti au parte de starea taborica adinca - unii o percep mai mult altii mai putin.
|
Mihai,
Tu te-ai rebotezat si ritualic?
Cat despre combatere, ai dreptate, Iisus nu a zis sa combatem ceva ci sa predicam Evanghelia iar cine o primeste bine, pacea Domnului ramane cu el, cine nu, problema lui la Judecata. Noi trebuie sa ne scuturam praful si sa mergem mai departe. Problema este ca acum nu se mai propovaduieste strict Evanghelia, ci parerile unuia si altuia. Si cu cat se incearca intoarcerea la Evanghelie, cu atat iti auzi mai mult urechilor ca esti eretic. Ori criteriul sfintilor apostoli si sfintilor din primele secole pentru a stabili adevarul erau tocmai scripturile. Acum insa cica nu interpretezi bine daca te tii de ele, si dovada? Asa zice "Biserica". Si iata, daca iau membru dupa membru la puricat, nu gasesc doi care sa zica la fel nici la ora actuala si nici in Istoria Bisericii, cu exceptia sectelor unde totul este impus fortat din afara. De asta s-au faramitat atat, pentru ca era absolut necesar sa zica toti identic, ori asta este imposibil la grupuri mari de oameni.