Subiect: Nunta Curata
View Single Post
Vechi 27.07.2011, 23:33:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Eu ma gandeam ce sa aleg. Adica daca imi aleg un baiat care vrea acelasi lucru si se intampla uneori sa nu respecte ceea ce ne-am dorit, nu-i zic:"Vai tu, pacatosule, lasa-ma in pace!!!".

Dar daca este vorba de unul obisnuit, stii de la inceput ce ti-ai ales.
Rău ar fi să vă alegeți un băiat care să nu vrea să înainteze spre Cristos ! Căci ce are credința cu necredința ? Lacrimi și suferință ar fi. Sau chiar cădere. Înhămare la jug nepotrivit ! Cât de trist este că numiți, pe bună dreptate, "unul obișnuit" un asemenea tânăr aflat cu spatele la Isus ! Cu adevărat, disprețul pentru cele de deasupra a ajuns "obișnuit".

Și, dimpotrivă, bine va fi dacă veți alege unul asemenea. Și dacă, în asemenea caz, s-ar întâmpla să dovedească slăbiciune, nu-l lăsați, spunând "Mulțumesc, Doamne, că nu sunt precum vameșul acesta". Ce altceva este căsătoria, dacă nu suiș spiritual ? Pot copiii să mănânce mâncare tare de la început, ca aceea de adulți ? Nu pot: și totuși Dumnezeu, în bunătatea Lui, mai repede îi mântuiește ! De aceea, nu trebuie să uitați că postul nu e scop în sine. Noi nu postim ca să postim. Ci suntem conștienți că, în starea noastră actuală, în concupiscența noastră, suntem pe jumătate îngeri și pe jumătate animale. Dar noi, mai mult asemenea îngerilor am vrea să fim și de aceea ținem post. Dar dacă, postind, îl rănim pe celălalt, care poate ajunge să se întrebe: "dar eu pentru ce m-am căsătorit ???", dacă, în loc să-l îndumnezeiască și să guste dulceața abținerii de dragul lui Cristos, mai rău se răscolește jumătatea biologică din el ? Dacă va ajunge la concluzia că Dumnezeu ne-a dat niște legi așa de aspre, încât nu prea le putem duce, astfel împingându-l în dezădejde ori sminteală ? Atunci postul nu ar fi de folos familiei noastre. Nu uitați că modalitatea concretă de a ține post nu e materie de credință, ci simplă lege eclezială. Nu oamenii sunt pentru legi, ci legile pentru oameni. Ce respectare a legii ecleziale ar fi aceea care ar introduce dezordine în familia mea, care este Ecclesia domestica ? Deci, scopul Ecclesiei, cea mică (familia) sau cea mare (Biserica) aceste este: mântuirea. Când respectarea unei legi ar putea duce mai mult la pierzanie decât la mântuire, atunci spunem că legea e respectată în formă, dar nu în fond: acesta este fariseismul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote