View Single Post
Vechi 28.07.2011, 09:08:52
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Intotdeauna cei care au condus biserica au fost alesi dintre cei care stiau sa citeasca iar daca nu stiau erau invatati.
Nu contest transmiterea unei cunoasteri strict prin viu grai (taine ale bisericii la care mirenii nu au acces).
Eu spun ce spune Pavel cu referire la credinciosi nu cu referire la cei din afara bisericii care nu credeau in Iisus.
Sa fie intelegere intre frati chiar daca nu sint intelese deplin toate (cine oare le intelege deplin?) si sa se tina lucrurile la care au ajuns impreuna de acord.
In rest nu sint nici penticostal nici adventist desi am vizitat la fata locului mai toate comunitatile ramurilor crestine.
Insa eu nu sint convins ca dogma actuala crestina -indiferent care ar fi ea- corespunde intru totul adevaratelor interpretari si intro imbinare necesar mai strinsa intre VT si NT.
Nu sint convins din doua motive
-nu am dovezi ca membrii sinoadelor in nr lor mjoritar au putut purta atita cit au putut si revelat proorocii crestini (cunosti vreun prooroc ortodox cu proorocii implinite? capabil sa interpreteze chiar si apocalipsa?)
-si apoi nu sint convins ca toate grelele adevaruri au fost introduse in dogma -dogma care trebuie sa fie pe masura puterii de a purta a norodului nestiutor de carte. Nici macar apostolii nu au putut purta tot ce ar fi putut spune Iisus.
faptul ca Dumnezeu face sfinti intro ramura sau alta a crestinatatii nu inseamna automat si ca dogma sau sinoadele de deasupra lor sint desavirsite.
In timp ce unii calugari se sfinteau de ex in catolicism in acest timp sinoadele catolice faceau inchizitie prigonind, tilharind si ucigind "eretici".
Asta demonstreaza ca si sinoadele pot fi oricind eretice la rindul lor chiar daca credinta in Iisus va dainui vesnic..
Judecata nu se face dupa erezii sau credinta dreapta ci dupa Lege.