Citat:
În prealabil postat de anita
E usor cand esti singur dar cand ai o familie de hranit si servici nu mai este la fel.
Si apoi unii din familie vor anumite mancaruri.
Incercam sa gatim sanatos si sa economisim timp.
Avem tot mai putin timp pentru rugaciune si suflet.
Daca lasam rugaciunea incep ispitele.
Si asa vin.
Doamne ajuta !
|
Iti spun din propria experienta. Nu este greu daca vrei. Este mai usor sa spunem este greu. Este nevoie de unul ca sa inceapa si ceilalti se vor da dupa el (ma refer la famile si ce vrea fiecare sa manance). Fiecare dintre noi ar trebui sa fim un exemplu pentru ceilalti.
Acum referitor la timpul pentru rugaciune si suflet (mie nu-mi lipseste si nici sotiei) si tin sa te contrazic....gatitul naturist este cu mult, mult mai usor decat gatitul normal (cu carne, si altele)....la noi meniul este atat de simplu (ciorba este de baza in gatit si mai facem cate un un ghiveci de legume, in rest mancam crud sau copt), inclusiv cumparaturile sunt mai simple. Intradevar nautul, bobul, soia - se fierb mai greu - dar tb doar pus la fiert (in rest nu trebuie decat supravegheat din cand in cand). As putea ajunge pana la spalatul vaselor ca timp. Sa stii eu prin regimul naturist mi-am gasit o liniste interioara care m-a determinat sa ma apropii de citit si de mers la Biserica. Patimile si placerile de dinainte ma tineau departe (duminica dimineata nu ma puteam trezi decat la 9-10 sa merg la biserica dupa ce stiu eu ce chef sau betie, acum ma trezesc ata de usor si foarte de diminata). Ispitele tocmai din poftele stomacului vin...deci mare atentie.