View Single Post
Vechi 28.07.2011, 16:40:53
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Partea proasta e ca oamenii zac in pacatele lor, cum spune Scriptura, si unul din ele este acest tort al iadului, numit superficialitatea cu glazura de subiectivism si prostie profund partizana, pe undeva meschina si chipurile smechera. Dumnezeu este vazut ca un sef de partid care ii promoveaza (doar) pe membrii cu vechi state de fanatism, pardon credinta, in propria "Biserica", iar Invierea, ca un soi de citare pe ordin de zi la nivel supranatural.
NICI EU NU SUNT DE ACORD CU ECUMENISMUL SINCRETIST SI GLOBALIZANT.
Pe langa faptul ca jigniti si nu e prima data, ceea ce spuneti e si ilar, desi nu va dati seama. E ilar pentru ca dvs. criticati pe cei ce cred ca religia lor, conceptia lor e cea adevarata, in schimb dvs. faceti de fapt acelasi lucru, ii condamnati pe cei ce nu au aceeasi conceptie cu a dvs., adica eroarea ca toate cultele sunt la fel. Nu observati ca ideile ca toate cultele sunt asemanatoare e tot o conceptie, la fel cu cea ca doar ortodoxia (sau catolicismul sau alt cult) este cea adevarata.
Si spre deosebire de cei ce marturisesc de fapt adevarul, adica acea conceptie criticata de dvs., dvs. sunteti si intolerant, atacand pe cei ce nu sustin conceptia dvs.
Iar singura argumentatie ca a dvs. conceptie e cea corecta este ca este a dvs. Pentru ca multe date despre teologie nu aveti (si aici nu e o vina, e o caracteristica fireasca a zilelor noastre). Iar ignoranta naste intoleranta, ca in orice domeniu.
In caz ca se confunda intoleranta cu adevarul, intoleranta cred ca se refera la oameni si nu al conceptii. Ca exemplu, daca un om spune ca luna a patrata e normal ca cineva sa-i spuna ca nu-i asa, ca e rotunda. Asta se cheama adevar, dar daca incepe sa il jigneasca, chiar sa il atace fizic se poate numi intoleranta. E chiar diferenta intre sinoadele Bisericii si anateme pe de o parte si Inchiztia si persecutarea ereticilor, pe de alta parte.
Cui ii place adevarul si il cauta cand aude de adevar vine la el. Cui nu-i place adevarul, cand il aude incepe sa lupte impotriva lui, ca sa aiba justificare.
Reply With Quote