Sigur, este deprimant cand primesti preaviz. Si eu am trecut prin asta in 2009 si 6 luni, pana in martie 2010 nu am avut serviciu, deoarece postul pe care lucram a fost desfiintat, eu fiind disponibilizat. M-am descurcat cu somajul si cu salariile compensatorii.
La locul de munca initial am muncit vreo 3 ani, iar la actualul am trecut de un an. Nu vad nimic rau pana la urma in schimbarea periodica a locului de munca, numai asa cresti in cariera.
21 de ani in acelasi loc de munca e trist, arata inabilitatea dumneavoastra de a progresa, frica de competitie, lipsa dorintei de a invata ceva nou, de a va perfectiona sau poate de a va schimba total cariera.
In loc sa fiti trista, sa fiti fericita ca s-a gasit cineva sa va tina atata timp angajata, intr-o economie capitalista. Sigur, institutia unde lucrati e de stat, pe la ei n-a trecut inca reforma si nu exista competitie adevarata, exista norocosi, pilosi si poate cativa care sa fi intrat pe merit si performante.
Sa nu va mire daca o sa va fie greu de acum incolo sa va gasiti un loc de munca. 21 de ani in acelasi loc ii va spune oricarui manager de resurse umane ce v-am zis eu doua alineate mai sus.
Nu va spun astea ca sa va descurajez, ci ca sa stiti la ce sa va asteptati. Este exclusiv vina dumneavoastra ca ati acceptat sa incremeniti in aceeasi functie doua decenii. Acum trageti ponoasele acestei comoditati.
Sper, insa, ca veti reusi sa gasiti ceva de munca cat mai rapid. Mult succes.
|