Rugaciune la ziua numelui - Parintele Rafail Noica
Dumnezeule Preasfinte , cum voi putea sa-ti multumesc cu vrednicie pentru viata ce mi-ai dat ? Tu m-ai scos din intunericul nefiintei si viata mea este un dar al bunatatii Tale , care m-a pazit pana acum , ma sprijineste in necazuri si-mi intampina trebuintele .
Tu esti Cel ce priveghezi asupra mea , indreptezi pasii mei in calea binelui si ma aperi de ispite . Cand ma ratacesc , Tu ma intorci in calea poruncilor Tale , - cand ma poticnesc Tu ma sprijinesti ; cand cad , Tu ma ridici ,si-mi deschizi parintestile Tale brate .
O , cat de multe sunt datoriile mele catre Tine , pentru ca mi-ai dat viata si mi-ai dat in toate zilele semne despre parinteasca Ta bunatate si ingrijire . Plin asadar , de vie recunostinta , tie iti inchin toate zilele vietii mele , si mai ales aceasta zi de sarbatoare pentru mine , si ma rog cu umilinta ca bunatatea Ta sa nu ma paraseasca in tot timpul vietii mele , si intelepciunea Ta sa ma povatuiasca totdeauna in calea binelui si fericirii , pentru rugaciunile si mijlocirile sfantului ( numele sfantului al carui nume il porti ) si ale Preacuratei Maicii Tale .
Amin !+