Subiect: nunta crestina
View Single Post
Vechi 29.07.2011, 09:19:23
ella81 ella81 is offline
Banned

Data înregistrării: 14.07.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Draga maria32, hai sa discutam si despre celelalte ritualuri de nunta.

De exemplu, eu nu inteleg semnificatia de a rupe turta miresei, deasupra capului. Mi se pare o superstitie si nu-i gasesc explicatie. O cheltuiala in plus.

Sau schimbarea voalului de mireasa cu un batic, dupa servirea tortului...???... Din punctul meu de vedere, mi l-as da singura jos, atunci cand ajung la local sau l-as purta pe cap toata seara, pentru ca rugaciunea mi-e primita doar cu capul acoperit.

Punerea in piept a florilor pentru nuntasi. Ce simbolizeaza? Ca-i pregatesti pe toti de nunta, ca-i faci mai frumosi sau ce? Nu-mi prea place nici traditia asta, de a-i intepeta pe toti cu acul, atarnandu-le o floricica de plastic, probabil pe care o vor pastra ca sa-si aduca aminte de eveniment sau nu stiu , spuneti voi.

Si lista poate continua: galeata cu apa in care se pun bani, tot timpul se gaseste cineva care sa ti-o scoata in cale; furatul miresei si rascumpararea de catre mire, spargerea paharelor dupa ce mirii au baut sampania, la intrarea in local, semn ca ei si-au spart necazurile... toate acestea mi se par - pierdere de vreme.

Ce parere aveti?
Reply With Quote