Subiect: nunta crestina
View Single Post
Vechi 29.07.2011, 12:23:59
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ella81 Vezi mesajul
Multumesc pentru feed-back. Foarte interesante postarile voastre maria32, ioanna. Cred ca acum am atins mai mult subiectul acestui topic "nunta crestina".

Acum vine o alta intrebare.
Ce ne facem cu persoanele prezente la nunta, care nu tin cont de invatatura crestina si asteapta sa se petreaca toate aceste superstitii, citate de voi mai sus, ca ritualuri specifice (sau nespecifice) nuntii? Daca nu se petrec, mai apoi incep comentariile: <<nici macar nu a avut turta mireasa, oare de ce nasa nu i-a dat voalul jos si sa-i puna baticul, apoi sa dansam "nuneasca" parca, de ce n-a avut lautari, etc., ca aia era toata distractia>> sau mai rau nuntasii sa inceapa sa-ti dea indicatii in aceea zi: <<pune o galeata cu apa si pune bani in ea, arunca paharul si sparge-l, calca mirele/mireasa pe picior in biserica...>>

Deci repet intrebarea: cum ii domolim pe acesti invitati, care (asa cum spunea ioanna) intrepatrund obiceiurile cu superstitiile?...
exact asta era si intrebarea mea :)

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote