View Single Post
Vechi 29.07.2011, 13:41:28
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Sunt sfinte doar intr-un sistem de valori la care aderi tu, nu e unul universal.
Care este sistemul tau de valori=nonvalori?
Pe ce baza spui ca este corect si adevarat ,pe ce fundament?

Citat:
Pai ce faci, iar o intorci? Ai inceput spunand:

... dupa care imi spui ca exista "mici necorcondante"? Adica tu esti crestina si nu poti avea o parere coerenta legata de cartile sfinte ale religiei tale, dar te intrebi de ce nu cred eu?
Am o parere foarte coerenta si ti-am explicat care e cauza "micilor neconcordante "[/quote]

Citat:

Presupun ca stii ca Evangheliile nu sunt scrise de apostoli. Sau nu?
Evangheliile sunt scrise de apostoli ,citeste si vezi care au fost apostolii lui Hristos.
Am explicat ce este cu Luca si Marcu.
Evangheliile au tradat caracterul fiecarui apostol felul cum fiecare din ei L-au vazut si inteles.
Citat:
Normal ca ma indoiesc. In afara de Evanghelii, spune-mi te rog, mai exista vreo dovada extra biblica in favoarea existentei lui Iisus, si a caracterului sau divin?

Mai mult, spune-mi, de ce in Scrisorile lui Pavel, care sunt cel mai vechi document crestin, nu se spune nimic despre minunile lui Iisus? De ce apar abia in Evanghelii, nici una dintre ele contemporana cu Iisus? Sa fie oare pentru ca au fost adaugate dupa, pentru a face tot mitul hristic mai usor de vandut la mase?
Nu iti sunt de ajuns Evangheliile ,4 scrieri?
Daca in scrisorile lui Pavel crezi , de ce te indoiesti ,pentru ca el tot de Hristos vorbeste acolo.
Sfantul Pavel nu L-a cunoscut pe Hristos ,de ce ar fi vorbit despre minuni?
Nu vad de ce s-ar fi scris Evangheliile in timpul vietii Lui ,doar nu se tiparea vreun bestseller pentru a fi vandut.
Apostolii erau in preajma Lui si ascultau de El .
In Evanghelii ,mai ales la Matei scrie ca Hristos ii trimite prin cetati .[/quote]

Citat:

Sminteala se petrece tocmai pentru ca fundamentul istoric al credintei voastre e nisip. Tot ce trebuie e sa pui mana sa citesti si sa intelegi, atat.
In plus, de ce ma ameninti? Ce e diferit intre atitudinea ta si a celor care puneau pumnul in gura (fizic) celor care era considerati "eretici"?
Eu nu te amenint ,te avertizez.
E o diferenta .
Te avertizez pentru ca esti si tu om si iti faci rau cu buna stiinta.
Dovedeste ca Hristos nu a existat.
Daca ai citit Evangheliile ,si le-ai citit, dar pentru a le combate nu a te patrunde de ce scrie acolo ,ai vazut ca nici fariseii nu credeau.
Invia oameni ,vindeca leprosi ,orbi si ei nu credeau.
Ce pretentii sa mai avem de la cei care nu au vazut?
Reply With Quote