Citat:
În prealabil postat de ioanna
Cu toate ca am spus ca am sa te ignore, ma vad nevoita sa fac o ultima completare. [u]Nu-mi rastalmaci cuvintele, n-am acuzat pe Dumnezeu sau pe Sfintii parinti de atitudini inchizitorii, am sanctionat atitudinea ta!
|
Eu n-am facut decat sa repet ceea ce Sf. Parinti de la Concilul Ecumenic de N ori amintit anterior au spus in privinta lui Nestorie.
In ei dai, nu in mine
Si vad ca nu sufli o vorbulita despre asta, sa inteleg ca e un subiect prea sofisticat pentru tine?
Sau nu reusesti sa gasesti informare?
Uite aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Conciliul_de_la_Efes
Citat:
Dumnezeu ma poate judeca, dar tu, AlinB, n-ai autoritatea de a face-o sau te crezi cumva Dumnezeu ? stii tu cine e bun ortodox si cine e mai putin ortodox? Cum iti permiti sa faci asemenea arogante, cum iti permiti sa-mi spui sa cer permisiunea Administratorului pentru a-mi trece la profil credinta?
|
Pai sa stii ca nu e o logica atat de complicata.
In ABC -ul ortodoxiei intra cele 7 Sinoade Ecumenice. Daca tu spui ca e bine/bun ceea ce in acele Sinoade a intrat sub semnul anatemei, esti anatema.
Cineva declarat anatema de Biserica Ortodoxa nu poate fi ortodox.
E asa complicat?
Canonul VI
"Likewise, if any should in any way attempt to set aside the orders in each case made by the holy Synod at Ephesus, the holy Synod decrees that, if they be bishops or clergymen, they shall absolutely forfeit their office; and, if laymen, that they shall be excommunicated."
Canonul VII
"And in like manner, if any, whether bishops, clergymen, or laymen, should be discovered to hold or teach the doctrines contained in the Exposition introduced by the Presbyter Charisius concerning the Incarnation of the Only-Begotten Son of God, or the abominable and profane doctrines of Nestorius, which are subjoined, they shall be subjected to the sentence of this holy and ecumenical Synod. So that, if it be a bishop, he shall be removed from his bishopric and degraded; if it be a clergyman, he shall likewise be stricken from the clergy; and if it be a layman, he shall be anathematized, as has been afore said."
Cu traducerea te descurci tu. Oricum nu-ti trebuie multa engleza sa intelegi ce inseamna "
abominable and profane doctrines of Nestorius" si "
anathematized".
Daca vrei sa le consulti in intregime, le gasesti aici:
http://www.ccel.org/ccel/schaff/npnf214.x.html
Citat:
Faptul ca ai cunostinte enciclopedice si ca stii pederost toate hotararile sinodale sau “n”-spe mii de rugaciuni nu te face ortodox adevarat, ortodoxia trebuie si traita. Daca nu o traiesti, inseamna ca stapanesti doar forma, nu si fondul.
|
1. N-am cunostinte enciclopedice, am google :D
2. Nu prea stiu pe de rost cine stie ce rugaciuni, am carte :)
3. Discutia nu era despre cum trebuie traita ortodoxia, dar daca si aici stai la fel de bine cu teoria ca in cazul lui Nestorie, nici nu mai e nevoie de discutii.
Citat:
M-ai judecat pe mine, fara sa ma cunosti,m-ai "aruncat" in coltul opus ortodoxiei (extraordinar!) deci te-ai comportat asemeni unui Inchizitor modern. Institutia Inchizitiei traieste in prezent prin asemenea atitudini. Nu stiam ca B.O.R are un numar limitat de membrii, iar tu faci trierea lor. Q.e.d.
|
Am spus-o si o repet, nu eu te-am condamnat ci Sf. Parinti ai Sinodului de la Efes.
Singura te-ai bagat sub anatema o data cu simpatia pentru nestorianism.
Nu uita sa marturisesti asta data viitoare la spovedanie.
Spor la mantuirea subiectiva :)