Subiect: Vreau adevarul
View Single Post
Vechi 29.07.2011, 19:38:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Higinia Vezi mesajul
Buna.Am 17 ani si caut ADEVARUL.Nu am fost crescuta in spiritul unei religii sau a vreunui cult.Eu sunt botezata ortodox,insa nu mi s-a vorbit niciodata despre ce inseamna sa fi ortodox.Tot ce mi s-a spus a fost:Nu minti,nu fura,nu curvi,sa nu bei,sa nu fumezi,sa nu barfesti,etc si sa iti faci rugaciunea seara.Pana acum cateva luni nu banuiam repartizarea cresnitismului in atatea biserici,iar cand m-am lovit de realitate am inceput sa caut adevarul,insa sunt foarte confuza.Am inceput sa ma documentez despre religia catolica,ortodoxa si celelalte culte sa vad in care ma regasesc cel mai bine.Trebuie sa mentionez ca eu de mica nu m-am regasit in religia ortodoxa si in mintea mea se nasteau diverse conflicte privind traditia,iar asta se intampla pe la 13-14 ani.
Daca vrei sa aflii adevarul sincer pe forum poti gasi persoane care te pot ajuta si iti vor raspunde la intrebari.
Dar daca deja ti-ai format o conceptie si vrei doar sa o expui fara sa te intereseze alte pareri atunci nu are cum sa te ajute cineva, tu tot conceptia ta o sa o sustii.
Cultul penticostal il consider cel mai problematic dintre toate cultele crestine, pentru ca sunt la fel ca in religiile pagane, se lasa posedati de ceea ce ei numesc Duhul Sfant, dar sunt de fapt ingeri cazuti. Ortodoxia a fost infiintata de Hristos, cultul penticostal a fost infiintat de un pastor care apoi a fost condamnat pentru homosexualitate si exclus chiar din cultul pe care il infiintase, penticostal.
Uite parerile unor pastori neoprotestanti (deci nu ortodocsi, ca parerea acestora e clara) despre cultul penticostal:
H. A. Ironside a spus în 1912: "dezgustătoare. . .amăgitoare și nebunești." ... "un pandemonium al unor etalări demne de balamuc ori o adunare de derviși urlători," cauzând un "vacarm asurzitor de sminteală și necredință."

Clarence Larkin: "Dar comportarea acelor posedați, căzuți la pământ și crispați în contorsionări, cauzând răvășirea îmbrăcămintei și scene dizgrațioase, este mai mult caracteristică unei posedări demonice, decât unei lucrări a Sfântului Duh. Din ce s-a spus, vedem că trăim în "Vremurile primejdioase," și că înspre noi vin "Duhuri ale ispitei," și că ele vor deveni tot mai active pe măsură ce Credința se apropie de sfârșit, iar noi trebuie să ne străduim să fim cu mare băgare de seamă, pentru a nu o lua razna."
W.B. Godbey spunea despre participanții din Azusa Street, afirmând că mișcarea era rezultatul spiritismului.
Site-ul baptist spune ca "Penticostalismul este erezia antică a montanismului renăscută."

O sa vezi ca alte culte neoprotestante nu au o parere buna despre penticostali. http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...rismatica.html
http://www.voxdeibaptist.org/Montanismul_neo.htm
In ortodoxie este adevarul, nu vei gasi nicio contradictie in invatatura ortodoxa.
Reply With Quote