View Single Post
Vechi 29.07.2011, 22:17:57
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
gresit ... daca iei in calcul si alte versete ai vedea ca NU ITI E DE FOLOS desi iti e ingaduit .... stii versetele sau le dau eu ? asadar nu exista masura in astfel de lucruri , ea este ZERO .... asadar sfintii parintii erau vegetarieni .... adam si eva la fel si stim cit au trait nu ? peste 900 ani si mai stim ca vegetarienii au viata fffff lunga ..... asadar biblia este corecta si stiinta demonstreaza asta ......

simplu ... adincirea in pacat a oamenilor .... pe barca lui noe ele erau vegetariene , acum pot fi vegetariene DACA SUNT BLINDE sau LE IMBLINZESTI .... si sfintii parintii au demonstrat ca SI ANIMALELE LI SE SUPUN .... asadar ascultarea de Dumezeu In TOTaLITATE determina ascultarea animalelor fata de tine ..... este duhul sfint care lucreaza ... si intreaga creatie i se supune ....
multa iubire
Eu nu pot sa cred ca Iisus Hristos a facut un gest NEFOLOSITOR, desi ingaduit. Dincolo de toate versetele pe care sunt convinsa ca le poti aduce drept "dovada", sta Insusi Mantuitorul, Fiul lui Dumnezeu iar El ne este noua model in toate. Imi pastrez opinia exprimata initial, omului ii este permis consumul de carne si peste.
Cum te raportezi atunci la zilele de post randuite de biserica? De ce mai e necesar postul (abtinerea de la a manca lactate, oua si carne) daca "din start" omului nu i-ar fi permisa carnea? Biserica nu pare a recunoaste acest lucru. Ba chiar da dezlegari la peste in unele zile de post.

Nu am inteles deloc argumentatia ta referitoare la animalele carnivore. De ce-ar avea influenta pacatele omului asupra animalelor din jur, care e suportul biblic al acestei afirmatii?
Sfintii Parinti au supus animale salbatice, insa nu le-au transformat din carnivore in ierbivore; cu alte cuvinte le-au imblanzit instinctele de vanatoare insa nu le-au dotat cu stomac tipic rumegatoarelor si limba aspra buna la pascut iarba...