View Single Post
Vechi 30.07.2011, 00:33:39
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da, din păcate topicul acela nu mai este printre noi.

Toate strofele le-am gasit aici: http://www.cdb.donbosco.ro/resurse_e...r,%20Isuse.htm

Nu știu dacă este variantă oficială, nu scrie să fi primit apostila "concordat cum originale" din partea Bisericii.

Dar e exceptionala varianta in romana, concordat cum originale sau nu! Multumesc frumos!

Auziti aici: „S-ascundea pe cruce ce-i dumnezeiesc
Însă-aici se-ascunde și ce-i omenesc”.
Sublim pur si simplu! Cine poate exprima taina si misterul euharistic si inca in versuri atat de condensate?
Esenta esentelor si taina tainelor, cine ar putea-o intelege cu mintea?
Asa a randuit Dumnezeu sa ni se dea dumnezeieste tuturor care vom accepta provocarea metafizica: latens Deitas. Si totusi, nu abstract, nu simbolic, nu ideatic, nu teorie despre El separata de faptura Lui, ci cat se poate de real, meta-rational, meta-temporal, meta-fizic, meta-logic ..., Dumnezeu euharistic, in Taina Potirului, latens Deitas, Dumnezeu ascuns, invaluit in chip de paine si vin dar dezvaluit launtric prin har.
Hristos dixit!

Acuma, am o nedumerire. In Bisericile catolice din Romania, imnul euharistic se canta in Latina? Chiar asa bine stapanesc Latina toti credinciosii catolici, incat inteleg fara probleme? „Adoro te devote, latens Deitas,
Quae sub his figuris vere latitas;
Tibi se cor meum totum subiicit,
Quia te contemplans, totum deficit."
Reply With Quote