Citat:
Īn prealabil postat de Higinia
Sunt duhovnici,dar banuiesc ca nu o sa isi piarda nimeni timpul cu mine sa inteleg Biblia.Eu una locuiesc intr-un sat,la biserica pana acum am fost in medie de 5 ori pe an.Ceea ce este foarte putin,extrem de putin.De ce am ales sa nu ma mai duc?Pentru ca nu intelegeam un cuvant din slujba.Eram prezenta mai mult fizic.Iar oamenii din jurul meu erau in medie femei si barbati batrani,intr-un numar redus.De remarcat observatiile preotului care la un anumit interval de timp repeta"Shhht,liniste!Daca ati venit aici cu alte preocupari,mai bine nu mai veniti".De cateva ori preotii(2 la numar) erau hotarati sa incheie slujba.Va dati seama cat de mult m-a atras biserica ortodoxa avand in vedere imprejurarile.Si din aceasta cauza ma gandeam sa ma indrept spre altceva...am un prieten penticostal si e ceva extraordinar cu baiatul asta.La un moment dat venise cu chitara la scoala si canta un cantec de slava lui Iisus,ceea ce prin randul tinerilor ortodocsi nu stiu daca s-a inventat asa ceva,cel putin nu printre cunoscutii mei.Iar un alt prieten de-al meu pana acum o jumatate de an avea un stil de viata jalnic.Bautura,femei,tigari,anturaje nocive,insa cum credeti ca a trecut peste toate acestea?Familia lui,ortodoxa fiind,s-a convertit acum o jumatate de an si au devenit penticostali.Dupa trei luni de frecventat acea biserica,devenise alt om!Este alt om!Si ma gandesc eu asa logic,oare care doctrina e mai eficienta?Nu oare cea care reuseste sa schimbe oamenii?Cea care da roade?In principiu prietenul asta al meu avea un stil de viata jalnic,iar de cand a devenit penticostal nimenui nu-i vine sa creada cat de mult s-a schimbat.Si ma intreb asa de ce este nevoie de atatea discutii contradictorii intre culte si nu se accepta ca fiecare sa se duca acolo unde ii este lui mai bine si unde se simte mai intens legatura cu Dumnezeu
|
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++
Nu te amagi si nu crede tot ce-ti arata lunmea pentru ca vrajamasu are multe feluri de a insela pe om, referitor la pretenul tau trecut la penticostali nu te grabi sa tragi concluzi , pentru ca deavolul se departeaza si chear se duce pt o vreme de la om dar se intoarce si de gaseste locul curat si potrivit se asaza din nou si mai aduce cu el si pe alti frati ai lui si slujitori ai minciuni, pastreaza botezul cu care ai fost botezata si rascumparata de Hristos prin rastignirea lui, omul copilul care se boteaza de catre parinti lui duhovnicesti si de catre nasi pIna la cufundare In apa este mort in pacat,dar la iesire din apa botezului este viu Inviat In Hristos (cIti In Hristos vati Botezat In HRISTOS ati si INVIAT) iara ungerea undelemnul sfintit mirungerea este pecetea cu care este Insemnat ,este pecetea Duhului SfInt, acest adevar nul vei gasi la alti ce numai IN BISERICA LUI HRISTOS care no vor birui nici portile iadului pentru ca ea a zost zidita si intemeiata de HRISTOS PE ADEVARUL LUI DUMNEZEU AMIN AMIN AMIN
S L A V I T sa fie D O M N U L In veacul veacului amin amin amin