Citat:
În prealabil postat de maria32
dar mancau carne, lapte, smantana grasa de o taiai cu cutitul, facuta de ei din laptele de capre, oi, vaci, bivolite din turmele lor.
|
Când pledez pentru o alimentație mai sănătoasă, unii pacienți îmi spun că bunicii lor mâncau o halcă de slană la micul dejun și se mai dregeau și cu un păhărel de țuică și, cu toate astea, au trăit până la 90 de ani. Eu îi întreb atunci dacă nu cumva bunicii lor, după ce făceau chestia asta, nu își luau coasa în spinare și nu mergeau la câmp. Noi, ne luăm mapa sub braț și mergem până la rădăcina blocului, să ne urcăm în mașină. Parcă nu e același lucru.
Față de generațiile dinainte, noi mâncăm MULT mai multă carne. MULT mai mult zahăr. MULT mai puține cereale. Consumul niciunea categorii de alimente nu a scăzut atât de mult ca cel al cerealelor. Practic, noi nu mai mâncăm cereale decât sub formă de pâine: chiar și acolo, ceea ce mâncăm este amidonul, fiindcă pâinea albă provine din făina înalt purificată de "trei nule". Mămăligă mai facem numai la sărbători, în contextul sarmalelor, iar de terciuri ("cir") nu s-a mai auzit.