Mama mea posteste de 3 ori pe saptamana ,cate o zi si jumatate post negru ,doar cu prescure si aghiazma.Bunica ,la fel.Preotul nostru fiind ucenicul parintelui Iustin Parvu se tine de noi din biserica sa tot eliminam din pacate.Acu ne cere sa facem rugaciunea lui Iisus -neincetat si mama a reusit sa se obisnuiasca sa o zica de aprox.12000 de ori pe zi.Eu doar aprox 150-200 pe zi.Nimic nu zic a lauda ci daca foloseste cuiva ,e bine sa caute sa faca cat mai mult pt suflet si sa urmeze exemplul si al altora.Azi face ceva ,altadata faci mai mult si tot asa progresezi.Te mai incurajezi si dupa ce vezi ca fac altii.Pr.a cerut insistent ,ca prArsenie Boca ,femeile sa poarte batic pe strada.La inceput ,mamei nu i-a convenit ,dar a prins curaj vazand ca drept cumatra ei ce e doctorita a inceput a purta batic pe strada.Deja aproape jumate din femeile din biserica noastra poarta batic si sunt din ranguri sociale inalte si nu le e rusine.E o jertfa sa accepti sa fii jignit de cei ce nu cauta cu adevarat mantuirea si daca te gandesti ca altii ,pe nedrept au stat in inchisori ,indurand multe ,atunci e o nimica toata sa induri o jignire fata de ceea ce au indurat altii.Mama si bunica postesc usor si cate 3 zile ,negru.Eu postesc de la 7 ani toate posturile cu foarte mare usurinta.Macar asta sa fac ,daca de alte pacate nu m-am debarasat inca.
|