View Single Post
Vechi 30.07.2011, 20:15:46
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de RafaelMiticaPitulice Vezi mesajul
Buna ziua sfinti preoti si stimati

In primul capitol din Geneza scria ca Domnul Dumnezeu a creat mai intai animalele apoi omul, pe care L-a facut barbat si femeie. Dar in al doilea spune ca L-a creat intai pe Adam, apo a creat animalele si I-a poruncit lui Adam sa le numeasca pe fiecare, apoi a creat-o pe Eva dintr-o coasta a acestuia. Stiu ca nu conteaza prea mult acest amanunt, dar pe cine a creat mai inatai: pe om sau pe animal.

In Exodul, Dumnezeu este descris ca un razboinic viteaz, dar in alte carti apare ca un om care doreste pacea. Cineva care iubeste pacea nu poate fi razboinic, deci de ce este descris ca un razboinic?

De ce Bunul Dumnezeu ia viata oamenilor rai, in loc sa-i ajute s-o ia pe calea cea buna?

In Biblie se spune ca Pamantul are un capat, adica este plat, dar acum toata lumea stie ca este rotund. Este posibil ca Bunul Dumnezeu sa fi facut initial Pamantul plat, dar mai apoi sa-l faca rotund, fara ca noi sa observam, iar corabiile pline cu oameni nevinovati sa nu mai pice in gol?

Va multumesc foarte mult!
ok pe scurt raspunsurile la intrebarile tale ... cele doua capitole din geneza SE COMPLETEAZA ..... daca dai verdetele o sa vezi ce spun eu ... daca inca nu ai inteles o sa facem PE TEXT analiza

Dumnezeu are 3 MARI calitati ... DREPTATEA ( razboinic ) si IUBIREA ( pacifist ) .... INDELUNGATA RABDARE ....
spune ““ sa nu ucizi ““ dar mai spune si CINE SCOATE SABIA de sabie VA MURI .... asadar se aplica DREPTATEA ....
sau ca sa devi sfint IUBESTE-L pe Dusman CA SA TE ASEMENI LUI -----IUBIREA
si intre ele doua este INDELUNGATA RABDARE ..... adica iubesti , rabzi indelunggggggggggggggggg spre infinit , dar nu vesnic caci SE APLICA DREPTATEA LUI ....

ia viata celor rai CA SA NU MAI FACA RELE .... adica prin SACRIFICIUL VIETII lor PLATESC pacate multe ...... DACA DUMNEZEU LE IA VIATA .... atentie mare

in biblie spune ca pamintul are capete DAR NU CA E PLAT .... asadar NICAIERI IN BIBLIE NU SE SPUNE CA PAMINTUL E PLAT .... nu fa confuzii .....
multa iubire

ps asta asa in mare si nu stiu daca mai esti ca sa citesti
multa iubire
esti ortodox?

Last edited by the_Listener; 30.07.2011 at 20:18:07.
Reply With Quote