Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Când pledez pentru o alimentație mai sănătoasă, unii pacienți îmi spun că bunicii lor mâncau o halcă de slană la micul dejun și se mai dregeau și cu un păhărel de țuică și, cu toate astea, au trăit până la 90 de ani. Eu îi întreb atunci dacă nu cumva bunicii lor, după ce făceau chestia asta, nu își luau coasa în spinare și nu mergeau la câmp. Noi, ne luăm mapa sub braț și mergem până la rădăcina blocului, să ne urcăm în mașină. Parcă nu e același lucru.
|
complet de acord. asa faceau si strabunicii mei. adica mancare dar si muuulta munca. si nu alimente rafinate ci produse de ei in gospodarie.
nu am sustinut ca modul de viata al oamenilor din ziua de astazi care se suie in autobuz si apoi stau pe scaun 8 ore la birou trebuie sa fie acelasi si sa-si inceapa ziua cu omleta si slanina.
eu am argumentat doar ca aceia mancau carne prajita in untura, e adevarat ce ati spus despre mamaliga, prajiturile strabunica le indulcea cu miere sau umplutura de gem de casa, fructe, f putin zahar caci nu aveau. nu am spus sa le urmam exemplul, am intrebat doar de ce ei puteau.
oare daca am face si noi mai multa miscare (cine spune ca viata in oras si munca la birou e sanatoasa? de ce nu ne mai ducem la tara la munca de camp?) nu am putea manca si carne, oua, lapte, branza? caci am muri plini de toxine?
dar de ceaiurile de sunatoare cu care se dregeau bunicii de ce nu zice nimeni nimic? fierturile lor? spanacul si ciorbele de stevie, urzici, salata, etc?
cred ca masura in toate, multa miscare si mai ales smerenie si rugaciune muuulta, poate asigura si in ziua de astazi un trai sanatos.
P.s. Nu mai mult de 90-100 de ani :) hahaha vorba lui The Listener :)
Doamne ajuta!