View Single Post
Vechi 31.07.2011, 01:00:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
serios ? ai croncaneli in stomac si tu ai tras concluzia ca sunt de la rosii ? sa fim seriosi ....STOMACUL TAU E BULIT . e posibil gastrita sau un fost ulcer ( imi dau cu parerea neavind nici o data si pot gresi ) .... asadar hai sa facem un test , vrei ? ia maninca tu morcovi cu rosii IN COMBINATIE ... morcovi rasi cu bulion - etapa 2 , suc de morcovi cu suc de rosii FRESH STOARSE IN CASA , IN COMBINATIE SI MAI PUNE O LINGURA DE ULEI DE MASLINE -etapa 1 ..... putin la inceput si apoi incet incet maresti doza ... si daca nu o sa mai ai croncaneli ( parca ar fi ciori in stomacul tau ) ce o sa spui , hmmmm? ....
orice muratura produce aciditate ,,,, ca e cu sare sau fara tot degeaba ... asadar daca ai probleme cu stomacul eu zic mai usor cu ele ca sunt acide
multa iubire
nu am avut boli de stomac
de combinat nu combin...pt ca ti-am spus si motivul (aciditate, toxicitate, fermentatie foarte puternica, catalizator invers)...dar de ce trebuie sa le combini cu ceva anume?
nu consum varaza murata decat iarna si cand mi se recomanda...in functie de ce necesitati are organismul
acum varza murata e foarte buna la digestie (contine enzime)...iar la aciditate nivelul ei este scazut...mananc cu placere varza murata fara amavea vreun disconfort

Varza murata contine o cantitate mare de fibre, vitamine, microelemente, saruri minerale, vitaminele B-12 si U.
Ceea ce este foarte interesant, este faptul ca prin murare calitatile ei sporesc.
In urma fermentarii zaharurilor, apare acidul lactic, foarte important in formarea unei flore intestinale sanatoase. Varza murata contine mai multa vitamina C decat cea proaspata, lucru deloc de neglijat avand in vedere rolul de antioxidant al acesteia.
Se regasesc in varza murata acidul ascorbic, acidul folic, fermenti lactici.

numai bine!

Last edited by ovidiu b.; 31.07.2011 at 01:06:31.
Reply With Quote