Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
De aceea, cred că cea mai bună metodă dacă vrem ca misionarismul neoprotestant să înceteze este ca Biserica noastră să le iasă în întâmpinare tuturor credincioșilor, începând cu cei mai simpli, cu cei care cunosc cel mai puțin cuvântul lui Dumnezeu. Dacă vrem ca ei să nu mai citească biblii neoprotestante, de ce nu le ieșim noi în întâmpinare cu biblii ortodoxe? Iar apoi, pentru a fi ajutați să înțeleagă cum trebuie Evanghelia, să se facă discuții în după-amiezele de duminică, de exemplu.
Oamenii sunt flămânzi. „Dați-le voi să mănânce”, a spus Hristos.
|
"Cuvintele sunt cărările faptelor".(Sf. Ioan Gură de Aur)
In sfarsit vad si eu ceva ce mi-ar place ca sa se traduca si in fapte si as adauga vorbele Maici Tereza...care imi plac enorm:
" Uni oameni sunt infometati de dragoste mai mult decat de paine.
Foamea pentru iubire este mult mai greu de potolit decât foamea pentru pâine.
Dumnezeu a făcut lumea suficient de bogată pentru a hrăni și îmbrăca toți oamenii.
Mândria distruge totul. Pentru a fi asemănători lui Iisus, trebuie să fim blânzi și umili în sufletul nostru.
Oamenii care se iubesc unii pe alții profund și adevărat sunt cei mai fericiți oameni din lume. Ei pot avea foarte puține lucruri, pot să nu aibă nimic, dar sunt oameni fericiți. Totul depinde de cum ne iubim unii pe alții."
..Sunt ortodoxa dar apreciez lucrurile bune in toti locuitori acestei planete, indiferent cine sunt ei..poate candva vom intelege ca fiecare din ei este aproapele nostru si ca Dumnezeu este inainte de toate dragoste.