Dumnezeu Iisus Hristos ne-a invatat ca pe Dansul sa il numim Invatator, iar dupa firea sa dumnezeiasca ,sa il numim pe Dansul,cu Tatal si cu Duhul Sfant,pe Preasfanta Treime,"Tata".
Mi se pare ciudat sa ii zici lui Dumnezeu stapan,cand Dansul ne-a creat liberi,poate in sensul de proniator,adica de purtator de grija.
S-a vazut ca Dumnezeu Iisus Hristos nu a dorit sa fie conducator de stat,e uimitor aceasta,cum Dumnezeu a creat lumea,dar nu doreste sa o conduca.
Normal,are grija de lume,adica o proniaza.
(zice la cartea lui Iov,in cuvantarea lui Elihu:
"18. El, Care strigă împăraților: Netrebnicilor! Și celor mai mari de pe pământ: Nelegiuiților!
19. El nu caută la fala celor mari și nu face deosebire între bogat și sărac, pentru că toți sunt lucrarea mâinilor Sale.
20. Într-o clipită ei mor și se duc; în miez de noapte, un popor se zbuciumă și fără greutate prăbușește pe tiran.
21. Pentru că ochii Domnului supraveghează cărările omului și vede toți pașii lui.
22. Pentru El nu este nici întuneric, nici umbră, unde să se poată ascunde cei ce lucrează nelegiuirea.
23. Dumnezeu n-are nevoie să privească multă vreme pe cineva, ca să-l tragă înaintea judecății Sale.
24. El zdrobește pe puternici, fără lungă cercetare și pune pe alții în locul lor.
25. De vreme ce El cunoaște faptele lor, El îi răstoarnă în fapt de noapte și-i zdrobește.
26. Ca pe niște nelegiuiți ce sunt, El îi lovește de fată cu foarte mulți privitori,
27. Fiindcă s-au dat la o parte din preajma Sa și n-au voit să priceapă cărările Sale
28. Și au făcut să urce până la Domnul strigătul celui sărac și să răsune în urechile Sale plânsul celor nenorociți."
(Cand Dumnezeu se reveleaza si vorbeste cu Iov,ii zice lui Iov:
". Iar după ce Domnul a rostit aceste cuvinte către Iov, a grăit către Elifaz din Teman: "Mânia Mea arde împotriva ta și împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-ați vorbit de Mine așa de drept, precum a vorbit robul Meu Iov.
8. Acum deci luați șapte viței și șapte berbeci și duceți-vă la robul Meu Iov și aduceți-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor, ca să nu Mă port cu voi după nebunia voastră, întrucât n-ați vorbit despre Mine așa de drept cum a vorbit robul Meu Iov".
9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Șuah și Țofar din Naamat, s-au dus și au făcut cum le spusese Domnul, și Domnul a primit rugăciunea lui Iov. "
De unde se vede ca Elihu era om a lui Dumnezeu si vorbea inspirat de Duhul Sfant,in ceea ce zicea.Ca Elihu nu este mustrat pentru ce a vorbit iar cuvantarea sa e inainte de aratarea lui Dumnezeu.)
Last edited by mihailt; 31.07.2011 at 23:25:15.
|