Citat:
În prealabil postat de ioanna
tara tara vrem ostas ti-ai satisfacut curiozitatea? raspunsul dlui Mihnea e edificator:) Totusi, cum de ti-a venit o asemenea idee? cum sa-l unesti pe Iisus (om desavarsit + Dumnezeu desavarsit) de o femeie ,stiind ca taina casatoriei e o uniune vesnica in fata lui Dumnezeu? Il unim pe Dumnezeu de femeie? E o favorizare clara a femeii in fata barbatului ,nu? :) Dumnezeu nu mai e impartial, nu e desavarsit, nu mai e perfect, deci nu e Dumnezeu. Intrebarile tale si le pun doar cei care nu cred in natura divina a lui Iisus si-l considera un om obisnuit. Daca-l vezi om si Dumnezeu in acelasi timp, ai constientiza ca mariajul Sau cu o singura persoana e imposibil. Mireasa lui Hristos e Biserica , cu toate madularele ei.
|
nici un pic nu mi-am satisfacut-o... ideea mi-a venit de la o icoana, nu voi mai spune in continuare nimic despre ea... inauntrul meu asta am simtit despre Hristos si asta simteam si cand ma uitam la ea... la fel cum simti anumite chestii teologice fara sa le fi citit , la fel simt si eu asta... nu vad nici o incompatibilitate intre posibilitatea ca Iisus sa fi avut o iubita/iubite (indiferent cine ar fi fost) si natura Sa , divino-umana.