View Single Post
Vechi 09.08.2007, 14:55:16
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de marilena12
la noi canta strana, dupa note, teologi cu niste voci extraordinare. cateodata se mai alatura o doamna, care canta tot dupa note si nu face nota discordanta.

iar in ceea ce priveste norodul, le mai chinuie talentul pe cate unele (barbati n-am remarcat)... acuma cam stiu care si incerc sa nu fiu prin zona lor acustica.
Asta doream si eu sa spun, ca daca strana canta un stil destul de strain de cel ortodox autentic, se smintesc foarte usor si mirenii. [...] Mirela, este foarte bine ca se canta in stil bizantin, mie mi se pare o binecuvantare.[/quote]

eu ma refeream la mirenii care canta discordant in timpul Sf. Liturghii, cand strana canta ca la carte.

cantarile folclorice sunt dupa Sf. Liturghie, ca un fel de "bonus" si acolo canta toti, cu mic cu mare, ni se dau si niste foi dupa care sa urmarim versurile. dar eu una - daca in timpul Sf. Liturghii mai cant si eu in gand cateodata - nu cant acele cantari folclorice... pentru ca nu mi se pare normal sa canti asa ceva in biserica, fie si in afara liturghiei. sincer, ma deranjeaza cand biserica e transformata in sala de spectacol. acum, un alt aspect este faptul ca eu cred totusi ca parintele nostru a dat binecuvantare sa se cante asa ceva... si atunci, mai poti zice ceva?!
Reply With Quote