Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia
Prin "grecotei" intelegeam efectiv episcopii grecotei, atat "canonici", cat si "stilisti", care au aceste caracteristici: un comportament de politician in sutana, o ura imensa fata de tot ce nu e ortodox (mai ales catolic, vezi "blestemati-l pe Papa"), si (atentie mare, presuspun ca stiti ce e acela filetism si mai stiti ca grecii sunt campioni la asa ceva, ca si la alte erezii) grecesc. Iar citatul meu re-citat de dvs. :) e referitor la ORICE credincios fanatic si ingust, din ORICE confesiune. Si amintiti-va cum, implicit si subtil, faceati mincinosi pe partenerii de dialog, catolici indeosebi, prin acuza 'citatelor scoase din context"... Sa va amintesc de lunga disputa cu dl. Erethorn? Domnia sa aducea citate inclusiv din editii ORTODOXE de patristica...
In fine nu o lungesc. Va admir pentru taria credintei dvs., e ceea ce unii monahi cerularieni ar numi "manie/cerbicie sfanta", insa nu si pentru metodele dvs de a o apara. Sincer.
|
Nu l-am facut pe dl. Erthorn mincinos, cred ca nu ati inteles dvs. (sau daca am uitat eu aratati-mi mesajul). Daca e vorba de citatul din Sf. Ioan, am spus de mai multe ori ca la mine nu se deschidea toata lucrarea de pe scribd, nu ca nu exista. DE altfel chiar eu am gasit lucrarea pe newadvent.
In schimb am spus de BC ca foloseste citate scoase din context, chiar falsificate (si chiar recunoscute in final de BC, de exemplu decretele pseudoisidoriene). Pentru ca si catolicii nu le nascocesc ei, ci iau ceea ce spune BC, teologii catolici.
Filetismul asta de care am auzit anul asta prima data de la un ecumenist ortodox e un fel de argument de fite. In alte locuri catolicii ne acuza de slavism, nu de grecotism. In fine, nu are importanta, problema e ca nu toti ortodocsii au idei ecumeniste, de genul toate cultele sunt bune. O sa observati ca nici toti catolicii nu au aceste idei.