View Single Post
Vechi 03.08.2011, 09:34:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sunt foarte multi atei in Romania ,mai ales din cei tineri.
Hai sa asteptam recensamantul.

Citat:
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul.
Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ?
Centralele care au avut probleme erau dintr-o generatie mai veche. Acuma intelegi cum a ajutat stiinta? Si nu trebuie sa neglijam faptul ca a fost totusi un cutremur foarte mare. Dupa cum zicea si Glados, cate cladiri din Romania ultraortodoxa crezi ca ar rezista unui asemenea cutremur? Cutremurul din 77 a avut 7,2 grade si a nivelat multe cladiri. Cutremurul din Japonia a avut 8,9 sau 9 grade si cateva reactoare mai vechi au avut probleme. Sesizezi diferenta?
Citat:
S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa.
Ai luat un caz care nici macar nu-ti da dreptate si ai tras o concluzie care imi sustine afirmatia legata de inteligenta. Siinta s-a dovedit capabila acolo unde rugaciunea a dat gres pentru secole la rand.
Citat:
Cat despre atei care sunt mai inteligenti ,te contrazic ,sunt si credinciosi mai putini inteligenti si atei la fel ,cu o inteligenta mediocra.
Ce am spus este un adevar statistic.

Citat:
Dar deosebirea este ca primii prin credinta s-au luminat ,Dumnezeu i-a ajutat si si-au depasit nivelul intelectual.
Un exemplu este sf.Ioan de Kronstadt.
Un exemplu nu dovedeste nimic. Eu discutam in medie. Si eu am un prieten olimpic international la fizica si foarte credincios dar aici pe forum aproape niciun crestin n-are habar ce inseamna stiinta. Toti comenteaza impotriva stiintei fara sa aiba habar despre ce vorbesc.
Reply With Quote