Citat:
În prealabil postat de anita
Sunt foarte multi atei in Romania ,mai ales din cei tineri.
|
Hai sa asteptam recensamantul.
Citat:
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul.
Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ?
|
Centralele care au avut probleme erau dintr-o generatie mai veche. Acuma intelegi cum a ajutat stiinta? Si nu trebuie sa neglijam faptul ca a fost totusi un cutremur foarte mare. Dupa cum zicea si Glados, cate cladiri din Romania ultraortodoxa crezi ca ar rezista unui asemenea cutremur? Cutremurul din 77 a avut 7,2 grade si a nivelat multe cladiri. Cutremurul din Japonia a avut 8,9 sau 9 grade si cateva reactoare mai vechi au avut probleme. Sesizezi diferenta?
Citat:
S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa.
|
Ai luat un caz care nici macar nu-ti da dreptate si ai tras o concluzie care imi sustine afirmatia legata de inteligenta. Siinta s-a dovedit capabila acolo unde rugaciunea a dat gres pentru secole la rand.
Citat:
Cat despre atei care sunt mai inteligenti ,te contrazic ,sunt si credinciosi mai putini inteligenti si atei la fel ,cu o inteligenta mediocra.
|
Ce am spus este un adevar statistic.
Citat:
Dar deosebirea este ca primii prin credinta s-au luminat ,Dumnezeu i-a ajutat si si-au depasit nivelul intelectual.
Un exemplu este sf.Ioan de Kronstadt.
|
Un exemplu nu dovedeste nimic. Eu discutam in medie. Si eu am un prieten olimpic international la fizica si foarte credincios dar aici pe forum aproape niciun crestin n-are habar ce inseamna stiinta. Toti comenteaza impotriva stiintei fara sa aiba habar despre ce vorbesc.