View Single Post
Vechi 03.08.2011, 14:55:19
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Miza imi pare ca e aceeasi,dracii inseala pe acestia sa incerce sa aduca pe romani la sapa de lemn,ca apoi sa le induca sa isi schimbe credinta crestin ortodoxa stramoseasca.
Aceasta idee conform careia "concurenta duce la progres" sau "competitia duce la progres" mie imi pare ca e insuflata de la Satana si de la draci.
Aci in Romania,adica in Tara Romaneasca si Moldova (in Ardeal nu stiu cum era obiceiul,ca au venit niste oameni de ii inselasera draci sa vina sa cotropeasca ardealul,ungurii,care au inceput sub influenta dracilor sa prigoneasca romanii pe motiv ca sunt crestin ortodocsi;asa ca romanii de aci nu au avut cum sa se organizeze cum ar fi vrut) era obiceiul de a trai oamenii in fratie,nu in competitie.
Erau de exemplu obstile de tarani,care aveau diverse in comun (normal fiecare cu sotia sa,copii sai,cu casa sa,acestea nu erau la comun) - dar padurile,fanetele,pasunile,terenurile agricole apoi bunurile pentru spirit cum era biserica satului ,scoala satului etc erau la comun.
Ca doar stim ca pe unii ii inselasera dracii si in special pe la catolici,de langa castel,aveau si biserica proprie.

Iar sa traiesti in fratie e legat organic cu credinta crestin ortodoxa.
Nu sa traiesti in "competitie".

Last edited by mihailt; 03.08.2011 at 14:59:38.
Reply With Quote