View Single Post
Vechi 04.08.2011, 17:55:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Pe lînga faptul ca este o afirmatie necrestina, ceea ce sustii este foarte grav si fiindca pe o astfel de gândire se bazeaza sistemele de tip dictatorial, totalitarist. Probabil ca înca nu ai trecut prin asa ceva, dar daca mai sunt multi care gândesc astfel, atunci sa nu ne miram ca ne îndreptam cu viteza crescânda catre cel mai groaznic sistem totalitar de pe pamînt.
Pai intotdeuna ne-am indreptat la o adica, de cand e lumea s-au format imperii si oamenii s-au razboit pentru suprematie.
Este in natura noastra. Cazuta.

Citat:
Ascultati ce zice Pr. Proclu în înregistarea recomandata de Antonia P. (careia îi multumesc pe aceasta cale): "Toti aceia care-i împung pe crestini au duhul lui antihrist".
Nu stu cum vezi tu asta dar eu o vad tocmai ca o acuza la adresa anti-biometricilor nostri care si-au permis atitudini complet sarite de pe "fixul" ortodoxiei, impunand norme pseudo-morale aberante (refuzati aia, nu luati aia) amenintadu-i cu iadul pe cei care nu gandesc/fac ca ei.

Citat:
Iar eu îmi permit sa adaug urmatoarele:
Probabil ca multi nici nu isi dau seama (ca au duhul lui antihrist), dar asta nu este o scuza, fiindca mai avem (înca!) mijloace de informare, avem si arme de aparare (rugaciunea, postul, spovedania, împartasania), dar degeaba le avem, daca nu le pretuim cum trebuie, si daca nu ne intereseaza sa cunoastem Adevarul. Oare care ar fi raspunsul, daca ne-am întreba cu totii propria constiinta, daca este sau nu în ordine acest sistem de control? Daca am fi toti sinceri cu noi insine, ar mai veni unii dintre "ai nostri" în apararea unui sistem bolnav, strîmb, lipsit de respect fata de om, tratându-l precum dobitoacele ?
Iti place sau nu, adevarul este ca multi oameni traiesc asemenea dobitoacelor, mare majoritate la o adica n-au nici o treaba cu Dumnezeu si de aici toate belelele din lumea asta.

Chemare crestinului nu cred ca este sa lupte impotriva celor lumesti, ci impotriva pericolelor duhovnicesti, iar daca ceea ce este lumesc il ameinta, el nu poate raspunde decat cu cele duhovnicesti, nu cu manifestatii si lozinci patetice alaturi de yoghini si "Noua Dreapta", ba in fata Parlamentului, ba in fata Patriarhiei.

Citat:
Cei care aproba astazi actele biometrice, cartelele electronice s.a., vor fi sustine mâine necesitatea pecetluirii din considerente de securitate. Deie Domnul sa nu am dreptate!
Serios. In baza carei logici? "Asa imi place mie sa cred"?
Daca se refera la necrestini fara doar si poate ca pentru un blid de mancare multi ar fi in stare de (aproape) orice ticalosie, dar daca e vorba de crestinii care zic ca se face valuri pentru nimic cu toata povestea asta cu cartele si cipuri atunci este o afirmatie tare cutezatoare ca sa nu zic impertinenta.
Reply With Quote