Scuzati-mi necunostinta, dar este valabila Taina Cununiei daca o persoana nu este boteaza?
Adica chiar daca participa la cununie, are vreo valoare?
Adica daca cineva are doar 10 clase si printr-un viclesug intra la facultate, de fapt diploma de facultate e nula, daca n-are bacu'. Sau daca cineva se casatoreste civil cu o persoana, fara sa fii divortat de o alta, a doua casatorie e nula.
Dar daca acea persoana e boteaza, consider pacat al doilea botez. Adica mi-am pus problema la un moment dat sa ma casatoresc cu o persoana de stil vechi, si consider pacat ca oricare dintre noi sa se boteze a doua oara. Si asa am citit ca este. Adica as fi chemat doi preoti, de la fiecare cate unul.
La fel as pune problema si daca ar fi catolic. Si daca ar fi musulman.....dar aici lucrurile sunt mult mai complicate, adica cred ca e mai greu fara botez.
Dar daca n-a fost boteza si vrea sa se casatoreasca religios, nu inteleg de ce nu se boteaza, daca nu este credincioasa altui cult. Adica de ce ar vrea sa casatoreasca si sa se boteze nu? Adica vrea sa fie ortodoxa pe jumatate?
|