Citat:
În prealabil postat de DragosP
Ai dreptate nene: trăim în Eden și nu ne-am dat seama. Ghiavolii ăia de parlamentari vor să ne arunce din el.
Să fim iubiți!
|
România e chiar Edenul restaurat de Dumnezeu pentru Fiul Său, Țara Strălucirilor, păcat că e locuit de unii așa ca mine : celebrii, alintați cârtitori, chițibușari superstițios vicleni și desfrânați... sau alții asemenea.
Dar problema e că voi nu știți cum se explică termenul desfrânare:
El vine de la mai multe năravuri ale omului rău și necredincios și superstițios:
Adică, desfătare + rană sau rână = desfrânre, adică te desfeți și stai așa cocoțat într-o rână până faci rană cuiva care trebuie să te servească,
Sau mai vine de la a nu pune des frână, deci trebuie să mergi mai încet ca să ai timp să-ți dai seama ce faci și să nu calci pe nimeni în bocanci sau sub schiuri sau sub roți sau sub șenile... deci trebuie să mergi cu toată inima și cu toată credința, că altfel îndoielile și grijile gLumii te bagă la idei, la bănuieli, la închipuiri deșarte.
Sau mai e o interpretare, unde fr vine de la frate sau frați...
Adică să nu tot ispitești pe fratele tău prin a-i pune mereu întrebări ispititoare prin care să-i induci ideea că îl socotești mai înțelept și că ai mare nevoie de el și că tu chiar te socotești mai mic și mai prost și mai neputincios... că asta se numește ispită, și nu faci decât un joc murdar de amăgiri... că doar se știe faptul că omul e mândru și viclean și desfrânat și cere semne pentru a face pe plac poftei de dreptate... nu e dreptate ci e autoîndreptățire...
Deci oprirea de la păcate nu se face cu încetinitorul, cu frâna între dinți ci cu bârna care trebuie băgată între spițe, sau spețe după ce ai scos-o din ochișor... la roțile proprii mă refer.
Mă iertați că iar am îndrăznit ca din plictiseală
să dau lecții!