Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 05.08.2011, 12:42:29
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

Simplu:joi cununia civila. Dupa cununie se serveste la primarie suc, sampanie si fursecuri.

Duminica:dimineata devreme te duci la coafor, te imbraci vine mirele, ceri binecuvantare de la parinti, plecat la Biserica. La Biserica este invitata toata lumea, doar cine doreste participa, prezenta nu este obligatorie. In general, in afara de miri, ceilalti nu prea imbraca rochiile de la ptrecerea de mai tarziu, ci imbracat decent, "de ocazie" sau nu, dupa preferinte. Asa cum au rezistat si alte dati pentru Sfanta Impartasanie, rezista si acum N-am auzit de miri lesinati la o nunta crestina. Dupa Liturghie si Cununie se face masa saracilor, dupa preferinte, unii poate prefera sa n-o faca. De obicei in curtea sau la cantina Bisericii. Chiar daca nu se face, mireasa si mirele pot manca orice doresc. Nu te pupi cu ivitatatii, sau dormi dupa-amiaza. Nu enimic grav. :D

Si la nunta se recomanda muzica corala vocala.

Asa se cere. Dar in niciun caz Taina Cununiei nu inseamna desfrau in ziua in care te-ai cununat.

Nu vad de ce ar fi un chin???? Poate pentru cei ce vor altceva.

Si nu cred ca nunta e o descatusare. Nu te-ai casatorit ca sa ai cale libera la relatii intime, ci pentru a merge pe calea mantuirii impreuna, pentru a face copii si din iubire. Care nu inseamna gata, hai.....

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul

Pentru unii pare usor de spus totul. Dar pentru cei cuminti, care s-au pastrat amar de vreme curati si ei stiu ce viata duc, sa le mai pui bariere si legi inca si in ziua nuntii si dupa si toata viata ("vezi, sa nu te duci cu sotia/sotul ca este mare pacat si desfranare") este cumplit.

Asa ceva n-am mai auzit pana acum. Pentru ei e foarte usor. Unul care n-a gustat se va abtine mult mai usor ca unul care a gustat. Ca doar visul lor nu era sa se pastrez pana la casatorie, si mor de pofta, si trebuie neaparat in noaptea nuntii.

Cum sa fie cumplit?

Adica daca eu stiam ca ma casatoresc si nu m-am mai casatorit, si in creierul meu a expirat data casatoriei, inseamna ca trebuie neaparat sa am relatii intime, ca na, creierul meu a fost setat? Sau cum?

P.S. Si nu critica nimeni pe nimeni, adica nu se face o evaluare a casniciilor sau fecioriilor altora sa vedem care e mai tare, ci pur si simplu, e vorba de a da sfaturi bune, crestine, unor credinciosi. Adica daca eu m-as fi culcat cu 10, tot as sfatui o fata sa fie feciorelnica in noaptea nuntii si sa-ti pastreze si zilele de dupa nunta. Nu, daca eu am facut asa, ii zic, e bine cu 10 pana la casatorie.

Last edited by Azzuurra; 05.08.2011 at 12:46:06.
Reply With Quote