Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 05.08.2011, 13:24:35
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Joi cununie civila?
Eu n-am mai auzit asa ceva. De cand ma stiu se face numai vineri sau sambata.
Adica la sfat or lucra, dar iei oamenii (colegi, prieteni etc.) deja de joi la nunta. Ei se mai duc poate si la serviciu.
Repet, depinde de conditii. In tara este altceva.
In alte parti te casatoresti cand poti. Te planifica cei de la sfat cand au loc.

2. Duminica dimineata la ora 9:00 incepe Sf. Liturghie. Cand te duci la coafor, cand te aranjezi? Deci te scoli la orele 5:00 dimineata?
Nu inteleg. Mirii stau in tinuta toata ziua, restul se mai duc acasa si se schimba? Asa ai spus? Pai cand se duc?
Intre biserica si nunta? Depinde, daca este spatiu.
Si mirii ce fac in timpul ala?
Eu am auzit si vazut sa li se faca rau la oameni in biserica (mai ales pe mine m-am vazut, si inca fara emotia nuntii).
3. Si daca invitatii vor sa te felicite, sa te pupe (parinti, frati surori, etc.). Nu se poate mai Azurra. Gandeste-te putin.

4. Azurra, eu nu te inteleg, pentru ca nu gandesc si simt ca tine. Iarta-ma. Pentru mine nunta este si descatusare si iubire. Adica te-ai pastrat pana atunci si de atunci incolo ai voie.
Am mai spus si o repete: asteapta sa vezi cum este sa fii indragostit si mai vorbim pe urma. Asteapta sa vezi ce inseamna dragoste adevarata, nu stat cu caietelul in mana: azi n-avem voie, azi doar te ating cu degetul, nu te pup ca este desfrau.

Si nu este asa, eu cred ca este exact invers: cei care s-au pastrat, aceia au probleme mai mari. Unul care a tot avut, nu-l mai intereseaza asa tare, este ceva cunoscut, trait. Ce farmec mai are?
Cei care s-au pastrat au nerabdarea sa fie in sfarsit impreuna, sa tina in brate omul iubit, fara teama de pacat si fara gura lumii.
In orice situatie unde esti impiedicat de la ceva, mai tare ai pofta si stai sa deschida poarta ca sa alergi sa capeti.

Ce n-ai, aia iti doresti mai mult!

Si daca ai relatii cu sotul/sotia nu te mai mantuiesti?

In general nu dau sfaturi. Nici n-am spus aici despre nunta mea sau a finilor mei, pentru ca nu sunt model. Au fost facute in situatii deosebite si cu banii numarati la sange.
Doresc tuturor sa faca mai frumos si mai bine ca noi.

Eu vorbesc intotdeauna despre casatorie ca fiind ceva frumos, curat, inclusiv relatiile dintre soti. Nu inseamna ca dupa nunta sa te duci la bordel. Ci doar sa te iubesti normal cu sotul/sotia.
La voi totul ajunge direct de la biserica la bordel. Zau nu este asa!

Exista o singura situatie in care dau sfat, dar din pacate nu se potriveste cu credinta. Este un sfat ce vine din experienta trista si pe care n-o doresc nimanui.
Este o problema pe care numai Dumnezeu stie s-o rezolve.
Ceea ce sfatuiesc eu:

1. Sa fie pregatitii, invatati mirii despre casnicie. Curatenia aia si nestiinta au si dezavantaje. La catolici se face pregatire la preot inainte de nunta, multe sedinte. Si este f.bine.
Bine ar fi sa faci pregatire si la medic, cu parintii (sau frati, surori daca ai). Are mare importanta.

2. Si eu mai zica sa discute cuplul dinainte totul, inclusiv probleme de sanatate si dorinta de copii si chiar sa se controleze la medic. Macar asta, pentru ca in rest se doreste fecioria. Dar nu stii ce te asteapta dupa, daca este totul in regula...
Sa nu ajunga la regrete mai tarziu pe motivul ca unul vrea copii si altul nu, sau unul nu poate avea copii si celalalt nu accepta alte cai de a avea copii, sau se desparte dupa aceea.
Surprize apar dupa casatorie, pana la moarte. Nu le stie nimeni dinainte.
Cu dragoste se rezolva multe. Dar unele lucruri le duci cu tine in suflet si in lacrimi pana mori.