View Single Post
Vechi 05.08.2011, 13:48:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marilena B Vezi mesajul
Multumesc pentru grija ta si sfaturi ...
Chiar asa fiind, parerea mea vis a vis de acei ce vin doar cu prostii pe aici , cred ca un ortodox, trebuie sa afiseze duhul blandeti in orice discutie si nu imi lua in nume de rau ca-ti vorbesc din propria mea experienta...
Am parasit o biserica a mea de suflet, la care mergeam de o viata as zice, 10-15 ani ca nici macar nu mai stiu, tocmai din cauza atmosferei create ca urmare a faptului ca toti credeau ca sunt foarte imbunatatiti si te certau vadit si pentru cele mai mici amanunte cu un duh de cearta parca...Dumnezeu sa ma ierte, nu spun pentru a judeca, ci doar sa arat ca asta m-a indepartat pe mine
Sunteti ca in poveste acu cei 3 calugari care au decis sa pastreze legamantul tacerii si unul a vorbit la un moment dat, al doilea a sarit imediat "nu trebuia sa vorbesti" iar al treilea de colo: "dintre voi toti, doar eu am pastrat legamantul".

S-au certat, nu s-au certat, se credeau nu se credeau, si dvs. ati gresit una ca i-ati judecat, a doua ca v-ati crezut mai buna decat ei si ati plecat.

Citat:
Toti cautam pace si liniste sufleteasca la biserica...iarta-ma te rog...chiar si aici ...
Pai aici e mai simplu ca oriunde, nu-ti plac discutiile de pe un topic, nu intri.
Dar sa intri si sa te plangi de o discutie la care nici macar n-ai primit invitatie..

Citat:
Mi-am revenit cu greu si mi-a luat cred ca doi ani sa-mi gasesc o biserica, la care sa pot sa intru iar..atat am stat departe de Dumnezeu ...Iti spun din suflet ..
mai bine adopti acel duh de blandete si stii ca duhul umilit si inima infranta nimeni nu o va urgisi
Iar eu va intreb, daca ati sti ce inseaman cuvintele astea, "duh umilit si inima infranta", i-ati mai fi judecat pe ceilalti cu aere de superioritate, ati mai fi plecat din mijlocul lor inchipuindu-va ca sunteti mai buna decat ei?

Poate stiti povestea cu cizmarul care era mai mare decat marele calugar antonie, ia repetati ca el: "toti se vor mantui doar eu voi pieri (pentru pacatele mele)" si vedeti daca mai aveti chef sa judecati pe cineva ca e asa si pe dincolo si nu se ridica la inaltimea aspiratiilor care le aveti in dreptul lor.

Si intelegeti ca aici nu se judeca oameni ci probleme care tin te credinta, daca unii se simt jigniti ca ideile lor sunt criticate, este partea a doua, insa cand e vorba de idei care duc pe om departe de Dumnezeu, datoria celor care cunosc este sa spuna ceea ce stiu, altfel se fac partasi la pacat.

Citat:
...decat sa indepartezi pe cineva care Dumnezeu il vrea langa El...ca doar pentru cei bolnavi a venit in lume si s-a rastignit...Tocmai cu acestia trebuie sa fii mai atent decat cu toti..
Cei care se indeparteaza pe astfel de pretexte nu sunt cei mai inclinati sa fi venit la Dumnezeu dupa chemarea Evangheliei, adica ei vin la Biserica sa primeasca, nu sa dea, sa fie tratati cu diplomatie nu sa-i trateze pe ceilalti cu diplomatie, sa gaseasca pace nu sa ofere pace...sa-i invete pe altii ce e aia smerenie, nu sa se smereasca ei..

Citat:
Asa ca un exemplu de conduita impecabila, va fi un exemplu demn de urmat cred eu...
Cred ca mai aveti de crescut pana sa intelegeti ce insamna cuvintele respective.

Citat:
si se poate intampla si cu altii poate care si-ar dori sa vina la biserica, dar intr-o astfel de atmosfera va fi foarte greu sa ii apropii..
Stii, in crestinism exista ceea ce se cheama "testul femeii cananeence".
Si ea vroia sa vina la Dumnezeu..oare cum a primit-o Dumnezeu si de ce?
Tema pentru acasa.
Reply With Quote