Citat:
În prealabil postat de bairstow
Domnule adventist faci confuzi grave si ma invinuiesti de lucruri care nu le-am zis! Legea sa nu ucizi era valabila si in Vt? Atunci de ce poporul evreu era pus de catre Dumnezeu sa ucida pe vrajmasi ?
|
Înțeleg că nu v-a priit răspunsul/răspunsurile meu, dar acesta nu e motiv să deturnăm atenția de la subiect, mai ales că s-au aruncat niște minciuni și chiar erezii vis a vis de el.
Citat:
Nicaieri in biblie nu se pomeneste sa nu schimbam aceasta zi
|
Sunteți absolut sigură, sau vreți un timp de investigare a problemei? Căci așa ați aruncat afirmații neverificate cu privire la fiecare aspect mai sus amintit...
Citat:
apoi daca biserica adventista a gresit cand a respectat sabatul aiurea inseamna ca ea nu e adevarata.
|
A greșit și ea cu 1-2 ore din neștiință la început. A cercetat problema și de peste 140 de ani respectă sabatul ca la Carte. BOR și-a remediat greșeala milenară? Da... în sfârșit a recunosct oficial că sâmbăta e ziua a 7-a a săptămânii. Îi mai lăsăm 1.000 de ani ca să treacă și la respectarea ei? Dumnezeu e îngăduitor și poate lăsa... dar tare mă tem că nu mai există atâta timp...
Citat:
Sa sti ca in ortodoxie ziua incepe de la apus.
|
Asta chiar e o noutate! Atunci de ce slujba de Crăciun și de Paște se ține la ora 24? Că doar Hristos nu S-a născut și n-a înviat la ora 0:00 fix.
Citat:
Apoi despre schimbarea zilei ea nu a facut-o imparatul si era deja facuta.
|
Era făcută, dar nu oficial sub formă de lege. 321 marchează prima legiferare a duminicii ca zi de odihnă în creștinism.
Citat:
Uite si la evrei cap 4 ca se vorbeste de o noua zi!
|
Dar nu de odihnă/cult/zi a Domnului. Să nu amestecăm luna cu ridichea de lună...