Citat:
În prealabil postat de bairstow
1 Nu am chef domnule adventist sa ascult legendele adventiste. Si asa imi pierd destul de mult timp pe aici.
|
Uite că eu am răbdare să ascult legendele, basmele și tradițiile ortodoxe. Dacă aveam această atitudine

, plecam de mult de aici...
Citat:
Biserica este adevarul si ea este calauzita de Duhul Sfant. Cum a fost calauzita aceasta biserica? Prin invatare de erezii? A sarat o sare proasta? Daca sarea isi pierde gustul Dumnezeu isi incalca ce a spus cu privire la biserica si o pune pe White sa sareze din nou cu sare adevarata?
|
Acum sper că nu-L învinovățiți și pe Dumnezeu pentru ereziile ce s-au ridicat în Biserică. Apropos, nu White a redescoperit adevărata închinare în sabat. Primul care a scos sâmbăta de sub molozul tradițiilor fariseice a fost Hristos, apoi în fiecare veac al erei creștine au existat păzitori ai sâmbetei.
Citat:
2 Nu stiu de ce biserica face slujba la ora 12 dar nu se stie cand a inviat sigur Iisus la ce ora anume! Probabil s-a fixat o ora anume ca sa nu fie confuzie!
|
Păi vedeți? Dar vă erijați în judecătorul pionierilor adventiști care începeau sabatul cu un decalaj de 2-3 ore! Ei măcar au redescoperit sfințenia sabatului și-l păzeau... așa cum știau.
Citat:
3 legea data de Constantin nu se aplica bisericii. Legile bisericesti erau date de sinoade!
|
Nu se aplica, dar sinoadele obediente au trecut imediat la aplicarea ei. Doar doar nu se cădea ca Basilica să facă urât după ce a fost invitată în basilica basileului.
Ave Caesar Imperator, episcopis te salutant!
Citat:
Si ziua de duminica era deja respectata majoritatea crestinilor exceptand cate-va fractiuni sectare!
|
Nicio problemă... securea gâdelui a rezolvat și inconvenientul acesta... La urma urmei nu era greu să se ștanțeze pe ea lângă acvila romană o cruce.
Citat:
in evrei cap 4 se vorbeste despre o schimbare a zilei de odihna !
|
Fals! Mai aruncați un ochi și peste original s-ar putea să vă surprindă sensul total schimbat în versiunea ortodoxă.
Citat:
4 biserica ortodoxa a numit (sau ceva de genul asta) ziua de duminica ca fiind ziua numarul 1. dar asta era si in trecut. Era denumita si ziua a opta!
|
Mda,
ceva de genul ăsta... Când întâia, când a opta (de parcă ar fi octomână, nu septimână), doar a 7-a cum a poruncit Dumnezeu să nu fie! Și se mai pretinde girul Duhului Sfânt... Biblia are un cuvânt dur pentru o asemenea "jertfă":
"Dacă cineva își întoarce urechea ca să n'asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scîrbă." (Proverbe28,9)