View Single Post
Vechi 05.08.2011, 18:12:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
1 Nu am chef domnule adventist sa ascult legendele adventiste. Si asa imi pierd destul de mult timp pe aici.
Uite că eu am răbdare să ascult legendele, basmele și tradițiile ortodoxe. Dacă aveam această atitudine , plecam de mult de aici...

Citat:
Biserica este adevarul si ea este calauzita de Duhul Sfant. Cum a fost calauzita aceasta biserica? Prin invatare de erezii? A sarat o sare proasta? Daca sarea isi pierde gustul Dumnezeu isi incalca ce a spus cu privire la biserica si o pune pe White sa sareze din nou cu sare adevarata?
Acum sper că nu-L învinovățiți și pe Dumnezeu pentru ereziile ce s-au ridicat în Biserică. Apropos, nu White a redescoperit adevărata închinare în sabat. Primul care a scos sâmbăta de sub molozul tradițiilor fariseice a fost Hristos, apoi în fiecare veac al erei creștine au existat păzitori ai sâmbetei.

Citat:
2 Nu stiu de ce biserica face slujba la ora 12 dar nu se stie cand a inviat sigur Iisus la ce ora anume! Probabil s-a fixat o ora anume ca sa nu fie confuzie!
Păi vedeți? Dar vă erijați în judecătorul pionierilor adventiști care începeau sabatul cu un decalaj de 2-3 ore! Ei măcar au redescoperit sfințenia sabatului și-l păzeau... așa cum știau.

Citat:
3 legea data de Constantin nu se aplica bisericii. Legile bisericesti erau date de sinoade!
Nu se aplica, dar sinoadele obediente au trecut imediat la aplicarea ei. Doar doar nu se cădea ca Basilica să facă urât după ce a fost invitată în basilica basileului. Ave Caesar Imperator, episcopis te salutant!

Citat:
Si ziua de duminica era deja respectata majoritatea crestinilor exceptand cate-va fractiuni sectare!
Nicio problemă... securea gâdelui a rezolvat și inconvenientul acesta... La urma urmei nu era greu să se ștanțeze pe ea lângă acvila romană o cruce.

Citat:
in evrei cap 4 se vorbeste despre o schimbare a zilei de odihna !
Fals! Mai aruncați un ochi și peste original s-ar putea să vă surprindă sensul total schimbat în versiunea ortodoxă.

Citat:
4 biserica ortodoxa a numit (sau ceva de genul asta) ziua de duminica ca fiind ziua numarul 1. dar asta era si in trecut. Era denumita si ziua a opta!
Mda, ceva de genul ăsta... Când întâia, când a opta (de parcă ar fi octomână, nu septimână), doar a 7-a cum a poruncit Dumnezeu să nu fie! Și se mai pretinde girul Duhului Sfânt... Biblia are un cuvânt dur pentru o asemenea "jertfă":

"Dacă cineva își întoarce urechea ca să n'asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scîrbă." (Proverbe28,9)