View Single Post
Vechi 07.08.2011, 13:22:18
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
asadar pina unde m-am oprit o singura concluzie este trasa ... apostolii nu aveau nimic de mincare ....
atunci a intervenit IISUS ... sa retii acest aspect .... si sa vedem ce se intimpla
6. Iar El le-a zis: Aruncați mreaja în partea dreaptă a corăbiei și veți afla. CE SPUNE ACEST VERSET ? ce parere ai ? si uite daca tu nu intelegi , las un pic de timp si celorlalti ortodocsi sa imi spuna ....
este un verset deosebit din punctul meu de vedere , tu nu crezi ?
Tu doresti o pseudo-filosofeala, o interpretare figurativa ? daca-i asa, pot sa incerc si eu :)) Apostolii „nu aveau nimic de mancare”, adica exista o „seceta spirituala” in ei, o lipsa de idealuri, care e izvorul lipsei de sens . Iisus le-a spus: “Veniti dupa mine si va voi face pescari de oameni” (Matei 4: 19), deci le-a dat „ hrana spirituala” de care aveau nevoie, le-a dat un sens in viata, un scop, o menire. De aici vine si asocierea intre crestin si peste, in crestinismul timpuriu „pestele” fiind un semn ca ai aderat la convingerile crestine. „Aruncati mreaja in partea dreapta”, ma duce cu gandul la :urmati calea adevarului, calea cea dreapta, deci Iisus le-a indicat si directia , dupa ce le-a fixat sensul (scopul) vietii.De altfel, in Biblie, "dreapta" indica o pozitie de cinste, de acceptare, ceva pozitiv, apare de multe ori sintagma "la dreapta, in dreapta " (ex : Iisus sade la dreapta Tatalui, la Judecata de Apoi cei buni vor sta la dreapta lui Iisus etc.)

Last edited by ioanna; 07.08.2011 at 13:25:27.
Reply With Quote