Citat:
În prealabil postat de ioanna
Din moment ce tu doresti raspunsuri care sa atinga profunzimi simbolice, ar fi fost indicat sa aduci versetele cele mai sugestive ,nu din Matei ,ci din Ioan :)
Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată.Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. (Ioan 6:32-33)
Deci Iisus este "piinea venita din cer" care aduce lumii viata, o hraneaste spiritual. Iisus vorbea in pilde, folosea exemplificari din viata curenta, cunoscute de oamenii simpli,nepregatiti spiritual , exemplificari prin intermediul carora omul ajunge sa inteleaga invataturi cu referire la comportament, morala, mantuire si viata vesnica, deci cuvintele Sale erau o „o mana cereasca” pentru ei. Iisus nu relateaza direct invatatura Sa, ci o transmite cu subinteles , lasa omul sa mediteze si sa formuleze singur invatatura corecta, sa asimileze treptat, sa se „hraneasca” cu cuvintele Sale, astfel incat la final omul traia sentimentul de satietate, de satisfactie a implinirii personale.
|
nu eu am adus aceste versete ... imi place ca ma acuzi

multa iubire
ps eu doar explic ce aduc altii in discutie CA SA INTELEAGA iar tu ma ajuti ...

ma bucur ..... asa oamenii(ortodocsi ) vad ca nu sunt singur ....

multa iubire