View Single Post
Vechi 07.08.2011, 16:40:33
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, te ratacesti nestiind scripturile!
Simpla citare din Scriptură nu te face mai știutor (ca să nu te jignesc spunând mai nerătăcit). Eu n-am spus că peste tot unde apare cuvântul "vin" este vorba de must. Hai să nu mai exagerăm...

Citat:
Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură amețitoare și încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt. (Luca 1-15)
Hait! Am mai dat astăzi peste o gălușcă. Cum se face dom'le că iarăși versiunea ortodoxă diferă de toate celelalte, inclusiv originalul grecesc? De unde a scos traducătorul ortodox acel "altă"? Probabil din burtă (butoi), doar pentru a încetățeni ideea că "vinul" (οίνος) nu poate fi altceva decât tot o băutură amețitoare. Un adjectiv în plus, o caznă în plus! Apoc.22,18.

Citat:
Vezi prietene ce zice ingerul despre Ioan? Nu va bea VIN sau altă bautura ametitoare.
Văd. Ioan Botezătorul ca și mulți alți nazirei din vechime nu a băut nici VIN (termenul poate însemna fie vin alcoolic, fie must), nici băutură amețitoare (termenul sikera desemna băuturile tari). Acum îți pun o întrebare de logică, poate răspunzi dumneata la ce nu au avut curajul ceilalți:
Domnul Hristos era mai prejos decât un nazireu (respectiv decât Ioan Botezătorul)?
Reply With Quote