Nevanad copii, voi spune cuma fost cu parintii mei. Intre mine si fratele meu este o diferenta de 2 ani. Baiat si fata, va dati seama ce batai intre noi. Inca de mica, nu suportam sa ii vad pe ai mei suparati pe mine. Daca greseam si se suparau ma simteam ultimul om. Daca m-ar fi pocnit, m-as fi infuriat si imi dispareau toate regretele. Nu am primit o palma de la ei in toata viata mea. Si avem o relatie extraordinara, sunt apropiata de ei si vorbim orice.
Ca femeie, daca faci copil, trebuie sa stii sa te comporti. Ce mama este aceea care nervoasa si fara rabdare ii da 3 palme copilului si dupa aceea merge la el ispasita si isi cere iertare?? E o dovada de instabilitate psihica pe care copilul o va percepe de mic. In fata copilului trebuie sa fii ferm(sa stii cum sa faci sa nu ti se urce in cap, car nu cu palme), calm si bland, sa aiba incredere, sa reprezinti un suport moral, sa iti marturiseasca cand greseste fara sa se teama de palme si tipete. Si daca stii sa il cresti asa de mic, va fi o relatia mama-fiu stransa, va exista comunicare si incredere reciproca.
Nu pot lovi un caine pe strada, nu pot percepe sa dai intr-un copil, mai ales daca are 2-3 anisori. Din fericire, pentru extreme, exista protectia copilului. Un copil care "le stie de frica parintilor" nu le va spune cand va avea o problema, se va ascunde si isi va forma un caracter violent la randul lui.Cand va avea proprii lui copii, se va purta la fel cu ei. Asa cum parintii mei nu m-au batut niciodata, nici eu nu voi ridica mana asupra copilului meu. Asa mititei si neajutorati, ametiti de o palma, nu vor intelege nimic. Scuzati-ma daca jignesc pe cineva, dar daca va bati copilul cand iti face scene in magazin, tipa urla, inseamna ca nu ati stiut sa vi-i cresteti. Si bataia nu ar trebui aplicata lor. Sunt convinsa ca dilema are niste copii cuminti, bine crescuti si comunicativi. Cu tot respectul, in primul rand parintii au nevoie de educatie pana sa faca un copil. Sa stie ca nu e un sac de box, nu e un animalut care cere de mancare si atat. Un copil nu se creste cu palme ci cu rabdare
|