Citat:
În prealabil postat de Marilena B
Atunci cand vezi ca esti doar o persoana care ispitesti pe cineva sa faca pacate, nu stiu daca trebuie sa ramai in preajma acelei persoana.
|
Cine ispiteste si cine sa ramana? Cam ambigua formularea.
Citat:
Cert este, ca eu am preferat dupa umila mea gandire sa plec, ca un las, pentru a nu fi marul discordiei si mai ales pentru a nu fi tentata sa ii judec si eu.
|
Deci tu erai marul discordiei? Pe ce motiv?
De judecat oricum i-ati judecat.
Citat:
Realmente parerea mea este ca nimeni nu poate intr-o astfel de conjunctura sa se fereasca de a gandi ceva rau cel putin sau inima lui sa nu se pietrifice macar pentru moment.
|
Este posibil, dar in cazul asta conteaza ce faci imediat DUPA acel moment.
Daca tine mai mult decat cateva minute - pentru ca exercitiul judecatii trebuie sa fie indreptat si spre propria persoana (sau in primul rand), ceva nu e in regula..
Citat:
Sunt o pacatoasa care inca se lupta cu gandurile care tot isi fac lacas in minte, sunt o pacatoasa care inca nu are acea dragoste care a facut sfiinti din oameni, sunt inca o femeie singura ca nu pot si nu stiu cum sa ma manifest inca intr-un cerc de oameni si prefer sa fug.
Cineva mi-a zis ca si asta este un duh ..duh de singuratate ...daca asa o fi, cu acesta ma lupt cel mai mult, sunt si raman si acum singura si nu stiu cat va mai dura..
|
Depinde care sunt cauzele..
Fobii? Temeri?
Citat:
Eu aici am intrat pentru a putea socializa macar virtual ...pentru a spune ce simt, ca intr-un cerc din acela, in care fiecare spune ce simte, pentru a depasi temerile si a putea sa te intaresti ...
|
Este un paleativ, nu o solutie.
Citat:
Iar daca ti-am dat raspuns acum fara sa-ti cer voie, sa-ti raspund intr-un fel prin dialog... iarta-ma te rog ...sa-mi spui si pe viitor cand o sa vreau sa-mi exprim parerea vis a vis de ce discuti tu la nevoie tac... spune-mi ca o sa fac cum doresti..acelasi lucru este valabil si pentru cei ce nu vor ca eu sa spun ceva in legatura cu subiecte initiate pe anumite topicuri ..si nu o sa mai comentez la comentariile lor..daca mi se va cere asta...
|
Ideea e simpla, forumul nu este cu acces exclusiv ortodox, sunt si ne-ortodocsi care expun idei ne-ortodoxe.
Daca un ortodox ia apararea perspectivei ortodoxe si nu putem contribui la aspectul asta, macar sa nu-l criticam reprosandu-i ca "e lipsit de dragoste".
Poate nu suntem toti atat de capabili sa sincronizam forma cu continutul dar atunci macar sa privim la continut.
Citat:
Si stii care este culmea la mine ca am crescut pana la varsta pe care nu o pot numi "onorabila" de 49 ani si tot nu nu reusesc sa stiu nimic, nu invat nimic..fac eu ce fac si uite tot seman discordie..
|
Discordie e prea mult spus, v-ati exprimat un punct de vedere, ati primit altul, de ce atata stres?
Citat:
Este cineva pe aici in jurul caruia nu s-a creat discutii sau a fost impecabil prin conduita lui?
Va rog invatati-ma si pe mine ,,acel cineva", ca mai stie doar Dumnezeu cate zile am si mor needucata ca sa ma exprim frumos..ca stiti voi mai bine ce cuvant mi se potriveste... poate..
|
V-ati exprimat foarte frumos, doar ca nu cred ca ati avut dreptate sa-l criticati pe catalin2.