View Single Post
Vechi 08.08.2011, 15:19:57
radugabriellucian radugabriellucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.08.2011
Implicit Intelepciunea nebunilor.

Nebunii sunt mai intelepti decat mine. Poate cu mult mai mult. Ca ei´nu au nici o vina . Ei merg pe cararea nebuniei lor. Dar eu netrebnicul stiu Calea , am aflat Adevarul si tot pe calea pierzarii merg. Si marea nebunie a mea este ca o fac de buna voie. Nu m-a legat nimeni ci eu singur m-am legat. Cine e pana la urma nebun ? Eu sau nebunii? cine e oare mai intelept eu sau nebunii? Si mai stiu si cuvantul zis de Mantuitor : Cel ce a stiut si nu a facut cu mai multe lovituri va fi batut. Si eu mai stau si in aceasta lene constienta? Vai dar oare ce fac ? Trebuie intai sa ma opresc in fata fiecarei actiuni sa ma intreb Doamne ce fac?

Omul aceasta fiinta sensibila si slaba , poate urca deasupra ingerilor sau dedesuptul demionilor sa se coboare.
Pai cum? Simplu prin ceea ce face. Si dar oare ce scuza am eu? Nici una.
Cel mai clar exemplu ca oamenii pot ajunge (OBLIGATORIU CU SMERENIE) deasupra ingerilor este dat de Preasfanta Pururea Fecioara Maria Nascatoarea de Dumnezeu. Caci de aceea se si marturiseste: "Ceea ce esti mai marita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii.. " . Si aici exemplele continua.
Dar pe de alta parte oamenii pot sa ii intreaca pe multi demoni prin comportamentul si faptele lor.
Uneori si satana se minuneaza de ce pot face anumiti oameni.

Ei dar sa nu ne pierdem niciodata speranta si sa nu deznadajduim. DAR Obligatoriu trebuie sa incepem lucrarea de mantuire a noastra. Dumnezeu stie ca suntem pacatosi dar El vede cu adevarat fiecare inima si stie daca cineva vrea sa se inderpte cu adevarat. UN LUCRU sa tinem minte. Nimeni nu il pacaleste pe Dumnezeu.
Dar Dumnezeu ne da si timp de mantuire. Fie dragi frati si surori crestini sa incepem sa punem inceput bun in vietile noastre.
Trebuie sa luptam si sa ne ridicam de fiecare data.

2 Dulce-i somnul bune e vinul. Bate-l vina.

Pe buna dreptate se spune ca rugaciunea si postul scot demonii din om.
Acum in cazul meu cand vreau sa ma rog asa imi vine un somn dulce, asa casc, asa imi vin alte ganduri si mintea fuge. E clar ca atunci sunt impanzit de demoni. Vai ce sa ma fac eu pacatosul?
Tare e bun un pahatr de vin seara, te relaxeaza. Al doilea te face sa te simti si mai bine , al treilea moale, de la al patru-lea pana nu stiu al catelea nu mai conteaza ca apoi orice as vrea sa fac nu mai conteaza. Asa de bine s-au impletit betia si fumatul , exact ca o funie groasa bine impletita. Numai ca aceasta funie am facut-o eu singur si satana doar m-a legat cu ea. Mai roaga-te seara daca esti ametit de alcool. Se mai poate? Mai e primita rugaciunea sau dimpotriva se adauca si jignire adusa Domnului?
Seara e asa de placut! Joaca dracii ca m-au prins , se gudura toti si se veselesc. DE CE ? Pentru ca sunt rai si pentru ca ei stiu ca daca Dumnezeu imi cere sufletul atunci voi fi pierdut. Caci adevarat se spune : " In ce te voi gasi in aia o sa te judec." Deci 1-0 pentru draci.
Dar asta e o seara.Stau si ma gandesc pana acuma cat la zero este pentru ei?2000 - 0 ?
Mai mult? Doar marea si multa mila Domnului m-a ajutat alaturi de rugaciunile Preacuratei Maicii Domnului Fecioara Maria si cu ale tuturor sfintilor.
Dar aici vine alt drac periculos tare. Mai tare decat jumate din ei toti laolalta. Vine si zice: Lasa ca de maine te lasi. Azi e ultima zi. Dumnezeu e mare si te va milui pana maine. Dar de maine te vei lasa. EIIII si azi asa maine asa si la un moment dat o sa vina momentul greu al mortii. Si stiu unde o sa ajung.
Deci cine este mai intelept? Eu sau nebunii?

Feriti -va de orice rau si cum spunea cel mai bine parintele Arsenie Papacioc intai de cel mai apropiat pacat si apoi de celelalte. Atentie insa nu orice om e acelasi si satana stie slabiciunile fiecarui om si acolo ataca. Deci sa ne cunoastem intai slabiciunile si sa ne aparam.
Singuri suntem de ras in fata lui satan. Chiar de ne-am aduna toti laolalta sa rezistam lui nu am putea nici o secunda. DAR Domnul a zis: Fara de Mine nimic nu puteti. Deci haideti si inarmati-va cu rugaciunea. Rugaciunea lui Iisus, rugaciune spre Maica Domnului , cu Tatal Nostru , apoi cu post si in plus peste CU SMERENIE si cu HAR (bineinteles in Biserica la Sfanta Liturghie si la celelalte Taine Sfinte) . Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

Apropo LUPTATI PENTRU VOI SI PENTRU CEILALTI VII SAU TRECUTI DINCOLO: FACETI MILOSTENIE SI SCRIETI VA RUDELE RAPOSATE LA LITURGHIE LA MORTI SI PE CELE VII LA VII . Domnu sa va ajute pe voi si pe mine preanebunul si pacatosul. Amin
Reply With Quote