Subiect: LAZAREV
View Single Post
Vechi 08.08.2011, 18:48:42
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Dumnezeu nu a spus niciodata ca nu exista reincarnare, ci doar Pavel intr-o scrisoare.
Dumnezeu nu avea la ce sa vorbeasca despre reîncarnare, El nefiind hinduist..., în schimb, El ne-a aratat ce este ÎNVIEREA.
Citat:
problema nu era sa cautam diferente intre doctrine ca sa le catalogam ca fiind nebinecuvintate.
Uneori sunt necesare diferentierea, compararea si catalogarea, deoarece altfel s-ar ajunge foarte usor la o confuzie totala, din cauza careia am putea crede ca toate ar fi bune si adevarate.
Citat:
caci daca am sta strîmb si am judeca drept, nici crestinii nu ar trebui sa se inchine la icoane si la morti adormiti, oricât ar fi ei de sfinti, insa Dumnezeu cu dragostea Sa trece peste astfel de amanunte, insa noi nu putem trece cu nici un chip cind le vedem doar la altii.
Daca unii nu reusesc sa înteleaga rostul icoanelor si rolul sfintilor în Ortodoxie, asta este problema lor. Culmea este ca tocmai cei care se leaga de icoane nu par a avea ceva împotriva afiselor, fotografiilor, tablourilor si altor feluri de imagini, care contin diverse simboluri vizibile ori ascunse. Le-or fi considerând inofensive? Oare de la cine le-a venit "inspiratia" de a se lua de icoanele ortodoxe? Pe cine deranjeaza ele cu adevarat si cine se grabeste sa-i faca pe plac?
Citat:
Si macar daca am judeca din prisma versetelor VT insa nu judecam decât cu dogma si canoanele si cu alte marturii mincinoase destinate sa ne fereasca de inselari. Insa si marturia mincinoasa si tot ce contrazice VT sint tot inselari oricit de canonizate ar fi.
Ar fi de dorit niste exemple concrete, pentru a iesi din acest labirint de acuzatii la gramada.
Citat:
Iar cel care aratindu-si slava în ochii popoarelor va aduna laolalta toate popoarele facind pe toti sa se inchine unui singut dumnezeu si unui singur Nume este Dumnezeu si nu Antehristul cum interpreteaza unii asa-zisi sfinti din auzite sau din vis.
Si iata cum se si aseaza unii la coada aratând supunere fata de cine nu trebuie, grabind instalarea unei dictaturi pe toate planurile: politic, economic, cultural si cel mai grav, spiritual cu o religie unica (un amalgam), în capul careia va fi asezat anti- (= împotriva) si nu ante-hristul, desi în timp este si ante (= înainte), precedând a doua venire a Mîntuitorului Iisus HRISTOS. Deci, raul, care se accentueaza pe zi ce trece, va culmina cu aceasta etapa a antihristului, din care numai Mîntuitorul ne va scoate. Asa ca, oricât am vrea noi sa sarim peste anumite etape, lucrul acesta nu este cu putinta. Singura cale este aceea de a ne pregati în primul rând duhovniceste. Iata ce ne sfatuieste Pr Bartolomeu Anania într-una din predicile sale: Nu trebuie sa ne împotrivim Apocalipsei!
"De obicei, o furtună se anuntă prin întetirea vântului, prin fulgere la orizont, prin spulbere de praf, prin disparitia luminii soarelui în spatele norilor negri, prin tot ceea ce poate produce panică și spaimă. Așa se anuntă și vremurile apocaliptice. Eu nu știu dacă ele mijesc sau vor pieri înainte de a se naște, dar știu sigur că noi nu împotriva apocalipsei trebuie să luptăm (căci ea va veni oricum), ci pentru capacitatea noastră, a fiecăruia, de a o traversa fără vătămări sufletești, fără vina fratilor de a-și fi vândut fratele, așa cum s-a întâmplat în istoria lui Iosif. Or, pentru aceasta există o singură armă: răbdarea.
Răbdarea însă trebuie însotită, neapărat, de conștiinta că tot începutul are un sfârșit, și că acesta nu poate fi decât luminos. Cartea Apocalipsei e înfiorătoare, dar ea se termină anuntând Cerul cel nou și pământul cel Nou; și, în final, Noul Ierusalim."

Last edited by Adriana98; 03.09.2011 at 20:38:45.
Reply With Quote