Citat:
În prealabil postat de richard_d
O sa chem indata un prieten de-al meu care este si preot. O sa intre probabil mai pe seara si o sa iti explice mai bine. Aparent eu nu am acest har.
|
De ce trebuie un preot sa-mi explice cum ai petrecut tu Pastele Iudaic? E o intrebare simpla.
Eu sunt student le teologie asa ca am pe cine sa intreb.
Daca gasesti o gresala in ceea ce zic, sunt bucuros sa ma corectezi. Dar numai m-ai atacat la persoana.
Daca ai ceva de zis impotriva ideilor de aici, spune ca nu ma supar.
Inca odata cum explici tu asta? Daca nu se supara prietenul tau as vrea sa vad ce crede dansul despre aceste versuri.
Galatieni 3
10. Căci toți câți sunt din faptele Legii sub blestem sunt, că scris este: "Blestemat este oricine nu stăruie întru toate cele scrise în cartea Legii, ca să le facă".
11. Iar acum că, prin Lege, nu se îndreptează nimeni înaintea lui Dumnezeu este lucru lămurit, deoarece "dreptul din credință va fi viu".
12. Legea însă nu este din credință, dar cel care va face acestea, va fi viu prin ele.
13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii,
Galatieni 5:
1. Stați deci tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi și nu vă prindeți iarăși în jugul robiei.
2. Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veți tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.
3. Și mărturisesc, iarăși, oricărui om ce se taie împrejur, că el este dator să împlinească toată Legea.
4. Cei ce voiți să vă îndreptați prin Lege v-ați îndepărtat de Hristos, ați căzut din har;
Eu nu sunt Protestant sa cred ca sunt infailibil asa ca daca am gresit sunt bucuros sa aflu si sa ma corectez. Dar versele de mai sus sunt cam clare. Legea cea Veche si cele 10 prounci sunt diferite.