Citat:
Si pe topicul asta e cumva vorbaq de religie?
Eu vad ca tot despre bani este discutia.
|
Da, bani cheltuiti in numele religiei. Ce nu e clar? Ca bani vor cei de la BOR, nu incurajari.
Citat:
Te doare pentru ca iti sugereaza ca ar exista o varianta mai buna a individului care esti.
|
Da, sigur. Repeta asta de vreo suta de ori pe zi, si poate poate o sa se transforme in adevar:)
Mda, vezi mai sus.
Ia zi, ai un exemplu de o tara in lumea asta unde gradul inalt de religiozitate ortodoxa se coreleaza cu ceva pozitiv?
Citat:
Si sa nu-mi zici ca cele enumerate de mine nu sunt produsul societatii laice sau ca nu sunt reprezentative pentru gandirea atee in care nu exista un sistem de valori stabil, practic totul e miscator pe linia asta..
|
Pe cand al vostru e stabil? Te tot bati in piept cu moralitatea asta crestina, superioara, ca nu e relativa. Unde sunt rezultatele? Sau e o chestie cum spun unii ca era comunismul, superba, dar prost aplicata?
Pana nu imi arati rezultate cum ca respectiva moralitate chiar exista (in afara cartilor si vorbelor popilor) si ca are efecte, vorbesti vorbe.
Citat:
N-am să intru prea mult în capcana ta, dar, cu tot respectul, ceea ce ai enumerat tu acolo nu sunt manifestări ale ORTODOXIEI.
|
Vrei o lista cu ispravi similare ale crestinilor de dinainte de Schisma?
Citat:
nu era vorba doar de legionari, ci despre elita ce nu sa lasat calcata in picioare
|
Cine, mai exact?
Citat:
credinta ortodoxa inca de la originea poporului nou creat dacoromanii mai cauta la isvoare.
|
Iar aberatia asta cu "ne-am nascut ortodocsi"? Ia vezi aici, ca tot vorbim de istorie:
http://www.historia.ro/exclusiv_web/...scut-ortodocsi
Citat:
aceptam orce progres tehnic ce nu duce la pierderea virtutilor umane si nu duce pe om, sa faca lucruri impotriva firii
|
Si cine defineste c e conform "firii"? Si pe ce criterii? Alea scrise intr-o carte veche de mii de ani, contrazisa in mare parte de stiinta moderna? Criterii pe care si voi le aplicati selectiv?
Citat:
Ca ateu insa, are sanse sa sfarseasa unde acolo este probabil si Hitler (sau ma rog, nitel mai confortabil), in cazul asta valoarea unde este?
|
Sigur, pentru ca Iadul chiar exista. Cam ca Valhalla.
Citat:
era vorba despre elita ortodoxa nu elita poborului transilvan
|
Aha. Deci primii la ei in sat, nu? Sau ceva de genul asta.
Citat:
uitai-va ca in tara se construiesc stadioane de sute de milioane de euro.
|
Da, numai pentru a le construi nu se incalca legi. Asa cum se intampla cu Catedrala.
Citat:
dar in biserica poate sa intre un om deznajduit si plin de pacate si ajunge sa vb cu un preot din caderala ,apoi il spovedeste si omul scapa de aceasta grea patima.
|
Adica omul ala plin de pacate are nevoie de o Catedrala mai mare decat Casa Poporului si un preot de acolo? Nu ajunge o biserica, pur si simplu, din cele se gasesc la fiecare colt? Pai daca asa e, si bisericile alea nu pot indeplini respectiva functie, inseamna ca toti cei care au mers pana acum la respectivele biserici au fost mintiti pe fata.
Citat:
Si desigur, pentru un atesti progresul inseamna sinucidere asistata, eugenie, educatie homosexuala si alte chestii din astea "cool" care apar atunci cand omul isi pierde total sfanta busola a ratiunii morale cu care a fost inzestrat de la Dumnezeu.
|
Care e problema cu sinuciderea asistata? Crezi ca doar pentru ca tu crezi intr-un zeu in plus fata de altii asta iti da dreptul sa le spui altora ce sa faca cu viata lor? Indiferent de situatia in care se afla respectivul individ?
Ce e aia educatie homosexuala? Aia care i-ar putea eventual invata pe urangutanii de Noua Dreapta sa nu mai arunce cu bolovani in oameni? Da, intr-adevar, nasoala treaba. De evitat, e mai bine asa, cu bolovanul in mana si cu mintea plecata departe.
Pe partea cu eugenia, nu stiu ce vrei sa spui, ca e mai mult de discutat aici.