Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 09.08.2011, 20:28:37
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Spuneam si eu din punct de vedere religios cum sta treaba, ca tot eram pe un forum despre credinta. Cine are ochi, sa vada. Doar n-o sa oblig pe nimeni.
Daca expuneti punctul de vedere religios si nu personal, atunci ar fi indicat sa aduceti exact reglementarile, in cazul in care Biserica si-a exprimat pozitia.

De exemplu,
Ghid de confesiune din sec. XIII (in perioada Papei Inocențiu al III-lea)
Este soția ta la menstruație? Este soția ta însărcinată? Alăptează soția ta un copil? Este Postul Paștelui? Este Postul Crăciunului? Este duminică? Este săptămâna Rusaliilor?Este săptămâna Paștilor?Este miercuri? Este vineri? Este orice altă zi de post?Este sâmbătă? Este zi de sărbătoare?Este încă zi afară? Ești dezbrăcat? Ești în biserică?
Dacă ai raspuns cu nu la toate aceste intrebari, atunci contactul sexual era permis, insa numai o data si doar in pozitia misionarului. Biserica reglementa cand, unde, cum si cu cine putea avea loc actul sexual.

Am gasit,
Indreptar de spovedanie
88. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sâmbata, duminica, luni; în cele 4 posturi de peste an; în timpul sarcinii si al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere.
89. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia) cu acordul lui (ei), ci fara, încât putea sa cada în pacatul preacurviei.
90. Am luat pastile anticonceptionale, am folosit spermicide, ca sa nu fac copii.
91. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samânta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma.
92. Am facut avort. Ca barbat, am dat voie sotiei sa faca avort.
93. Am folosit sterilet ca sa nu fac copii (steriletul provoaca avort).
94. M-am împreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori în 24 de ore.
95. M-am împreunat cu sotul (sotia) în diferite pozitii,ca animalele.
96. M-am împreunat cu sotul (sotia) în vazul sau auzul copiilor mei, crezând ca sunt mici si nu stiu.
97. Am curvit. Am preacurvit.
98. Am gânduri de desfrânare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Când îmi vin aceste gânduri, nu le departez, ci ma îndulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac pacatul.
99. Am preacurvit cu ruda, fin, nas, var, frate, fiu, fiica, nepot.
100. Am gândit sa preacurvesc sau chiar am preacurvit cu preot, preoteasa, calugar,calugarita.
101. Am pipait alt trup pentru a simti si provoca placeri de desfrâu.
102. Am trait necununat(a), adica în concubinaj.
103. M-am casatorit cu alta femeie, nefiind divortat de prima.
104. M-am culcat cu femeia mea dupa ce am divortat de ea.

Lista de pacate e de la 1 la 193, lectura placuta
sursa:http://ortodoxia.md/descopera/42-cru...-de-spovedanie

Last edited by ioanna; 09.08.2011 at 20:55:13.
Reply With Quote